Sedat Şahin'in Hakim Karşısına Çıktığı Davada Yoğun Güvenlik Önlemi - Son Dakika
3.Sayfa

Sedat Şahin'in Hakim Karşısına Çıktığı Davada Yoğun Güvenlik Önlemi

Sedat Şahin'in hakim karşısına çıktığı davada yoğun güvenlik önlemi Sedat Şahin hakim karşısındaİSTANBUL - Sarallar ve Şahinler olarak bilenen iki organize suç örgütünün yargılandığı davanın ikinci gününde, Şahinler'in lideri Sedat Şahin cezaevinden getirildi.

07.06.2017 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sedat Şahin'in hakim karşısına çıktığı davada yoğun güvenlik önlemi

Sedat Şahin hakim karşısında

İSTANBUL - Sarallar ve Şahinler olarak bilenen iki organize suç örgütünün yargılandığı davanın ikinci gününde, Şahinler'in lideri Sedat Şahin cezaevinden getirildi. Mahkeme salonu önünde mavi bereli askerlerde hazır polis ekipleriyle birlikte hazır bekledi.

İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Sarallar ile Şahinler olarak bilinen iki organize suç örgütü yönetici ve üyelerinin aynı dosyada sanık olduğu davaya ikinci gününde devam ediliyor.

Dün yoğun güvenlik önlemi altında başlayan duruşmaya getirilmeyen Şahinler suç örgütü lideri Sedat Şahin, bugünkü duruşmada hazır bulundu. Duruşma kapısında komandolar bekletilirken, salona alınmayan sanık yakınları için koridor boyunca Çevik Kuvvet Polisleri önlem aldı. Sanık yakınları duruşma salonuna uzak bir noktada bariyerlerin arkasına alındı.

Davanın bugünkü oturumuna, sanıkların ifadeleriyle devam edilecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Şahinler ile Sarallar grubunun birbirlerine saldırı hazırlığında olduğu bilgisi üzerine soruşturma başlatıldığı ve 19 Mayıs günü, Sedat Şahin'in villasında öldürülmeye teşebbüs edilmesi ve saldırıda Şahin'in kayınvalidesi Gülçin E.'nin vurulmasıyla, iki grup arasındaki husumetin tetiklendiği belirtiliyor. İddianamede, Şahinler Suç Örgütü tarafından intikam için 6 Haziran 2016'da İbrahim A.'nın Kağıthane'de, Abbas A.'nın 9 Ağustos 2016'da ve Yakup Ç.'nin 25 Kasım 2016'da Göktürk Mahallesi'nde öldürüldüğü anlatılıyor.

İddianamede 74 sanığın, "Suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek," "Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı suç örgütüne üye olmak," "Kasten adam öldürme," "Kasten adam öldürmeye teşebbüs," "Yağma," "Yağma amaçlı tehdit," "Tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirmek," "Kasten yaralama" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından değişik oranlarda hapis cezalarına çarptırılması isteniyor.

Sedat Şahin\'in Hakim Karşısına Çıktığı Davada Yoğun Güvenlik Önlemi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Sedat Şahin'in Hakim Karşısına Çıktığı Davada Yoğun Güvenlik Önlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement