Sedat Şahin Tahliye Olduktan Sonra İlk Duruşmaya Katıldı - Son Dakika
Güncel

Sedat Şahin Tahliye Olduktan Sonra İlk Duruşmaya Katıldı

Sahra operasyonu kapsamında açılan davada yargılanan Sedat Şahin, tutukluluk sürelerini düzenleyen CMK'nın 102. maddesi gereğince tahliye edildikten sonra ilk kez hakim karşısına çıktı.

10.05.2011 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahra operasyonu kapsamında açılan davada yargılanan Sedat Şahin, tutukluluk sürelerini düzenleyen CMK'nın 102. maddesi gereğince tahliye edildikten sonra ilk kez hakim karşısına çıktı. Şahin ile birlikte gelen ve adliyeye girebilmek için kimlik kontrolü yapılan yeğeni Şehmi Şahin ise hakkında arama kararı bulunduğu tespit edilerek gözaltına alındı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Gökhan Hınç ve Ferdi Topal ile Sedat Şahin'in de aralarında olduğu 11 tutuksuz sanık katıldı. Mahkeme Başkanı, Sedat Şahin ve kardeşi Vedat Şahin'in de aralarında olduğu 7 sanığın tutukluluk sürelerini belirleyen CMK'nın 102. maddesi kapsamında 4 Ocak 2011'de tahliye edildiğini tutanağa geçirdi.

Daha sonra söz alan Sedat Şahin'in avukatı Ersan Şen, müvekkiline tahliye edildiği dönemde yurt dışına çıkış yasağı ve her gün imza atma şeklinde adli tedbir konulduğunu hatırlattı. Her gün imza atmanın külfetli olduğunu belirten Şen, "Yurt dışına çıkış yasağı zaten var. Müvekkilim her gün imza atma tedbirine de uyuyor. İstanbul şartlarında her gün imza atmak oldukça zor. Bu nedenle bu tedbirin kaldırılmasını ya da makul bir süreye indirilmesini talep ediyorum" dedi.

MAHKEME TALEBİ REDDETTİ

Tutuklu sanık Gökhan Hınç'ın avukatı Salim Şen de müvekkilinin tahliyesini istedi. "Bütün sanıklar tahliye edilmişken müvekkilimin tutuklu kalması eşitlik ve adillik ilkesine aykırıdır" diyen Şen, müvekkilinin 6 yıldır cezaevinde olduğunu söyledi. Mahkeme Heyeti ise, Sedat Şahin'in avukatlarının adli kontrol tedbirinin kaldırılması veya değiştirilmesi taleplerini reddetti. İki sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

YEĞENİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan tutuksuz sanıklardan Sedat Şahin'in yeğeni Şehmi Şahin duruşmaya katılmak için adliyeye geldi. Adliyeye girebilmek için kimliğini polise veren Şahin'in yapılan GBT yoklamasında hakkında arama kararı bulunduğu tespit edildi. Şahin, bunun üzerine adliyede görevli polislerce gözaltına alındı.

MÜTALAADA İKİ MÜEBBET VE 87, 5 YIL İSTENİYOR

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 20 Ekim 2006 tarihli duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay, örgütün lideri olduğu belirtilen Sedat Şahin'in Hüseyin Saral ve Adnan Acar'ın öldürülmesi eylemlerini azmettirdiği iddiasıyla iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istemişti. Şahin'in ayrıca "Suç örgütü kurup yönetmek, yaralama, kasten yaralama, nitelikli yağma ve ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından 49 yıldan 87, 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep eden Savcı, Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin'in de "Suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak, adam öldürmeye yardım etmek, nitelikli yağma" suçlarından 9, 5 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti. Savcı Altay, Şahin'in diğer kardeşi Nihat Şahin'in de "Suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak, nitelikli yağma ve ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından 17, 5 yıldan 32 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti. - İstanbul/ Besiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sedat Şahin Tahliye Olduktan Sonra İlk Duruşmaya Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement