Sedat Simavi Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sedat Simavi Anıldı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) kurucu başkanı Sedat Simavi, vefatının 62. yılında düzenlenen toplantıyla anıldı.

08.12.2015 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) kurucu başkanı Sedat Simavi, vefatının 62. yılında düzenlenen toplantıyla anıldı.

"Meslekte İz Bırakanlar" toplantıları kapsamında Basın Müzesi'nde gerçekleştirilen anma toplantısına, TGC üyeleri ve gazeteciler katıldı.

TGC Başkanı Turgay Olcayto programın açılışında yaptığı konuşmada, Sedat Simavi'nin gazetecilik mesleği için oldukça özel biri olduğunu belirterek, "Sedat Simavi, bizim için çok önemli çünkü bugüne de atıf yapan bir ustamız" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı Orhan Erinç de Sedat Simavi'nin gazetecilikte bir "rol model" olduğunu ifade ederek, "Simavi, gazeteciliğin nasıl yapılması gerektiğini herkese gösterdi. Oldukça girişimci ve atak bir gazeteciydi. Gazetelerde fotoğraf kullanmaya ilk Simavi başladı. Bundan sonra gazetelerin tirajlarında artma oldu" diye konuştu.

Erinç, TGC'nin en önemli girişimlerinden birinin de İstanbul Üniversitesi'nde Gazetecilik Enstitüsü'nün kurulmasına vesile olunması olduğunu dile getirdi.

Toplantıda Simavi'nin hayat öyküsü anlatılarak, TGC'nin kuruluş aşaması ve cumhuriyetin ilk yıllarında ulusal basın hakkında bilgi verildi. Tarihçi Orhan Koloğlu ise Simavi'nin gazetecilik faaliyetleri ve Türk basın tarihi hakkında konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement