Sedef Kabaş'tan cezaevi çıkışı ilk açıklama: Hakaret kastı olmadan bir atasözü kullandım - Son Dakika
Güncel

Sedef Kabaş'tan cezaevi çıkışı ilk açıklama: Hakaret kastı olmadan bir atasözü kullandım

Katıldığı televizyon programındaki konuşmasında, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle tutuklanan ve 12 yıl 10 aya kadar hapis cezası istenen tutuklu gazeteci Sedef Kabaş tahliye oldu. Tahliye sonrası açıklama yapan Kabaş, " ben sadece hiçbir şekilde hakaret kastı olmadan bir atasözü kullandım. Bütün bu hengamenin bütün bu sürecin nedeni bu. Herkesin bunun üzerine düşünmesini istiyorum. Ne yapacağız biz bundan sonra? dedi.

11.03.2022 18:21  Güncelleme: 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verilen gazeteci Sedef Kabaş saat 15.30 sıralarında cezaevinden çıkış yaptı.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Cezaevi çıkışında açıklama yapan Sedef Kabaş, "Bizi takip eden, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ben bu desteği çok önemsiyorum. Çünkü gün dayanışma günü arkadaşlar. Dolayısıyla bu süreçte beni yalnız bırakmayan; amasız, fakatsız destek olan, arkamda duran, bana sahip çıkan ve onca baskıya, sindirmeye rağmen müthiş bir dayanışma sergileyen ve 'Biz buradayız.' diyen herkese hem şahsım hem ülkem adına çok teşekkür ediyorum. Benzer bir desteği bana bu kapının arkasında Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde yatan, artık kız kardeşlerim dediğim kadınlar da hissettirdi. Bu yüzden şu mesajı vermek istiyorum: 'Haklıysanız korkmayacaksınız, haksızlık varsa da susmayacaksınız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten yargılanan Sedef Kabaş tahliyesinin ardından cezaevinden çıktı

"HAKARET KASTIM OLMADAN BİR ATASÖZÜ KULLANDIM"

Kabaş, "Zaten tahmin ediyorum çoğunuz takip ettiniz. Ama şöyle bir dönüp baktığınız zaman ben sadece hiçbir şekilde hakaret kastı olmadan bir atasözü kullandım. Bütün bu hengamenin bütün bu sürecin nedeni bu. Herkesin bunun üzerine düşünmesini istiyorum. Ne yapacağız biz bundan sonra? Bize bir genelge yayınlasınlar, bilelim hangi atasözünü kullanacağız, hangilerini kullanmayacağız. Ona göre konuşalım. Devletin, iktidarın, hükümetin bütün imkanlarını kullanarak bir kadın gazetecinin üstüne çullandı. Yaptığım sadece anonim bir atasözü... ve Çerkes atasözü. Şahsıma ait değil diyerek sadece attığım bir atasözü tweetimden dolayı hapis yatmamı talep etti şikayetçi olanlar. Sonrasında göz altına alındım. Şimdi bunu zul addederim kendime. Kim kaçacakmış? Bunu yazın lütfen. Yarın öbür gün biri kaçacaksa o Sedef Kabaş olmayacak. Haklıysak korkmayacağız, haksızlık varsa da susmayacağız. O yüzden ben Allah'ın izniyle bundan sonra da bir gazetecilik sorumluluğu çerçevesinde elimden geldiğince gerçekleri anlatmaya, yazmaya, toplumla buluşturmaya devam edeceğim." ifadesi kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten yargılanan Sedef Kabaş tahliyesinin ardından cezaevinden çıktı

"BU ELDİVENLER ÇOK ÖNEMLİ"

Kabaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Oğluma sürpriz yapacağım. Bu süreçten çok haberdar olmasını istemedim. En büyük temennim onunla kucak kucağa, koyun koyuna uyumak. Çok özledim çünkü. Bunu da kamuoyunun bilmesini istiyorum. Bu eldivenler çok önemli. Bakın, avlu dedikleri bahçede ilk yürüyüşümde -kar, kış, kıyamet bir günde getirildim- ellerim çok üşümüştü. Bu eldivenleri birkaç saat içinde cezaevindeki kız kardeşlerim örüp verdi bana ellerim üşümesin diye. Dayanışma yaşatır. Teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten yargılanan Sedef Kabaş tahliyesinin ardından cezaevinden çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten yargılanan Sedef Kabaş tahliyesinin ardından cezaevinden çıktı
Sedef Kabaş\'tan cezaevi çıkışı ilk açıklama: Hakaret kastı olmadan bir atasözü kullandım
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sedef Kabaş'tan cezaevi çıkışı ilk açıklama: Hakaret kastı olmadan bir atasözü kullandım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • ALİ *: Hakan Ural in konuşmasını dinleyin tamda bunlardan bahsediyor 36 6 Yanıtla
  • Serhat San: Herkes haddini bilecek. Ülkede hertürlü katil, kadın katili serbest kalır ama reise söz söyleyen affedilmez. Hadsiz kadın sen kimsin. 1 0 Yanıtla
  • ahmet özkan: Bu tarz içinde hakaret barındıran sözler ancak çok samimi kankalar arasında kullanılır.Erdoğana değil direkt TC Ülkemize yönetim değişir ama TÜRKİYE CUMHURİYETİ sonsuza dek yaşayacaktır.dip not.bunların kastı TC ye Erdoğan'a değil.içerde yatma sebebide TC ye hakaret.küçük düşürmek, 0 1 Yanıtla
  • Zeynep Yedidağ: Lüzumsuz! 0 0 Yanıtla
  • Caner kayalı: Hakaret kastınız olup olmadığını nereden bileceğiz,tek taraflı olarak size mi inanacağız.Ben sabah uyanayım.Falanca kişiye ağzıma geleni söyleyeyim,sonrada adam beni şikayet edip mahkemeye çıktığımda,benim kötü bir niyetim yoktu,kastettiğim şuydu buydu desem adalet yerini bulmuş olur mu.?O zaman kimsenin ağzı durmaz mahkeme salonları da bu tür vakıalar ile dolup taşar.Mahkemenin aklı ile alay ettiniz belki sizi bıraktı ama bizim aklımız ile oynamayın hanımefendi.Kastınızın kim olduğu ve ne oldu 0 0 Yanıtla
  • murat atis: Atasözu olabilir ama örnek verdiğin yer ve şahıs kim? 0 0 Yanıtla
  • Mehmet Mehmet: Kadın resmen kandil gibi konuşuyor.hala yilanlik yapiyor 0 0 Yanıtla
  • ahmet özkan: İçeri girmiş çıkmış akıllanmamış.senin içinde söylenecek çok atasözü var ama bize yakışmaz.neymiş yurtdışında ifade özgürlüğü varmış,bizde suçmuş.almanyada en hafifinden ,bir eleştiri yapta bak sana güneş yüzü gösteriyormu alman. (Lan hersryi geçtim hakaret serbest bile olsa yapılmaz be kardeşim) 0 0 Yanıtla
  • Hatay'da Evden ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 Hatay'da Evden ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, motosiklet hırsızlığı şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement