Sedyeden atlayıp gazetecilerin üzerine koşmuştu, başına gelenleri anlattı - Son Dakika
3.Sayfa

Sedyeden atlayıp gazetecilerin üzerine koşmuştu, başına gelenleri anlattı

Sedyeden atlayıp gazetecilerin üzerine koşmuştu, başına gelenleri anlattı "Kalabalığı görünce çıkmak istemedim, meğerse beni arıyorlarmış" Kocaeli'nin Darıca ilçesinde denize düştüğü sanılarak hastaneye kaldırıldığı sırada, kendisini görüntüleyen gazetecileri fark edince sedyeden...

12.11.2022 10:38  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sedyeden atlayıp gazetecilerin üzerine koşmuştu, başına gelenleri anlattı

"Kalabalığı görünce çıkmak istemedim, meğerse beni arıyorlarmış"

KOCAELİ - Kocaeli'nin Darıca ilçesinde denize düştüğü sanılarak hastaneye kaldırıldığı sırada, kendisini görüntüleyen gazetecileri fark edince sedyeden atlayarak muhabirlerin üzerlerine koşan şahsın, denize yüzmek için girdiği ortaya çıktı. Öte yandan Burak Özdoğan o anları anlattı.

Olay, geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Kocaeli'nin Darıca ilçesi Şehit Cevher Dudayev Sahil Parkı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, serinlemek için denize giren Burak Özdoğan'ı gören vatandaşlar, intihar ettiğini düşünerek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine adrese sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede adrese ulaşan ekipler, Özdoğan'ı kurtarmak için çalışma başlattı. Bütün bu olanlardan habersiz bir şekilde yüzmeye devam eden Özdoğan'ın yanına sahil güvenlik tekneleri geldi. Tekneye alınan Özdoğan, daha sonra kıyıya çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Tedbir amacıyla hastaneye götürülen Özdoğan, sedyeyle ambulanstan indirildiği sırada kendisini görüntüleyen gazetecileri fark edince, sedyeden atlayarak muhabirlerin üzerine koştu.

"Meğer beni arıyorlarmış"

Yaşadığı trajikomik olayı İhlas Haber Ajansı muhabirine anlatan Burak Özdoğan, "Olay akşamı buralarda geziniyordum. Bazen kafa dinlemek için sahile inerim. Vücut sıcaklığım yükseldi. Hemen buradaki kayalara oturdum. Denizin sıcaklığına baktım. Ondan sonra 'Ben bir yüzeyim' dedim. Genellikle yüzerim, Darıcalılar genellikle sakin saatlerde, kimsenin olmadığı saatlerde, yaz-kış fark etmeksizin yüzerler. Üzerimi çıkardım, etrafta insanlar vardı. Yanlış anlamasınlar diye üzerimdeki montu çıkarttım, cep telefonumu çıkarttım, cüzdanımı, paramı çıkarttım ve suyun içerisine atladım. Sonrasında yaklaşık 100-150 metre yüzdüm. Yüzerken kıyıya baktım bir kalabalık olduğunu gördüm, ambulans, polis, birkaç tane itfaiye aracı gelmiş. 'Ne oluyor acaba?' diye düşündüm. Tekrar kıyıya çıkmak istemedim. O esnada baya bir yüzdüm, açıldım. Sonrasında yanıma kıyı emniyetinden ekipler geldi. 'Ne yapıyorsun?' diye sordular, ben de 'Yüzüyorum' dedim. Gelen teknelerden bir tanesinin kaptanı da benim çocukluk arkadaşım. 'Herhalde bir problem var, sahil güvenliğe ihbarda bulunulmuş' dedi. Aslında bütün amacım serinlemek için denize girmekti. Kalabalığı görünce çıkmak istemedim, meğerse beni arıyorlarmış. Duyarlı bir vatandaş, benim denize girdiğimi görünce intihar ediyor diye ihbarda bulunmuş. Ortalık karışmış, trajikomik bir olay oldu burada. İskeleye çıkarıldım sonra ambulansa binmem gerektiği söylendi. Ben de 'Herhangi bir problemim yok, kardeşime söyleyeyim arabayla gelsin beni alsın' dedim. Zaten benim planım da buydu. 'Yüzerim, kardeşim beni buradan arabayla alır, evime gider yatarım' düşüncesindeydim. Ambulansa bindirdiler, hastaneye doğru gittik. Sedyede oturuyordum, prosedür gereği damar yolu açılması gerektiğini söylediler, bunu reddettim" dedi.

"Sadece 'Benim, görüntü almanıza gerek yok' demek istemiştim"

Sedyeyle aşağıya indirildiğimde karşısında gazetecileri gördüğünü dile getiren Özdoğan, "Dolayısıyla gayriihtiyari bir şekilde 'Ne oluyor?' diye sedyeden kalktım. Sonrasında tanıdığım bir gazeteci beyefendiyi gördüm. Onun üzerine doğru koştum. Amacım kendisini darp etmek değildi. 'Erol abi benim, beni tanı, Burak ben' diye kendimi göstermek için üzerine koştum. Sadece 'benim, görüntü almanıza gerek yok' demek istemiştim. Bu da gayriihtiyari olan bir şey. İnsanlar böyle aslı, astarı belli olmayan işlerde görüntüsünün alınmasını istemez. Sonra polis arkadaşlar müdahale ettiler, hastaneye girdim, gerekli muayenem yapıldı. Sonra karakola gittik. İntihar vakası denmiş, intihar edecek bir insan montunu, telefonunu, cüzdanını, eşyalarını bırakıp denize atlamaz. Ben yüzmeyi çok iyi bilen bir insanım, sahil çocuğuyuz. Böyle bir olay geçti başımızdan. Şu an sosyal medyada baya bir yorumlar falan yükselmiş. Telefonum hiç susmuyor. Ben normalde telefonumun şarjını 2 günde bir yenileyen bir insanım ama olaydan sonra 3 saatte bir yenilemeye başladım. Yurtdışındaki arkadaşlarım bile aramaya başladı. Burada esnafım, çarşıya çıktığım zaman insanlara sürekli dert anlatmak zorunda kaldım. İnsanlarla konuşmaktan dilim, damağım kurudu. Sosyal medyada çok çirkin paylaşımlar var, karikatür çizenler var. Altına hakaret içerikli yorumlar atanlar var. Bunlar ister istemez insanı biraz rahatsız ediyor" diye konuştu.

Sedyeden atlayıp gazetecilerin üzerine koşmuştu, başına gelenleri anlattı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Sedyeden atlayıp gazetecilerin üzerine koşmuştu, başına gelenleri anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement