Seferihisar'da Turuncu Bayram - Son Dakika
Güncel

Seferihisar'da Turuncu Bayram

Seferihisar\'da Turuncu Bayram

Mandalina cenneti İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde, sezon açılışı festivalle kutlandı.

16.11.2015 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mandalina cenneti İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde, sezon açılışı festivalle kutlandı. En İyi Mandalina Yetiştiricisi, Mandalina Kral ve Kraliçesi, En İyi Mandalinalı Yiyecek, En Yavaş Bisiklet Sürme ve En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya Tasarım yarışmaları, şenliği renklendirdi.

Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen 16'ıncı Mandalina Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Kortej yürüyüşüyle başlayan etkinliğe CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır, Özcan Purçu ve Ali Yiğit, Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Arnavutluk Konipsol Belediye Başkanı Shuip Bequri, Kıbrıs'ın Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu ile binlerce vatandaş katıldı. Şehitler Çeşmesi önünden başlayan yürüyüş, etkinlik alanı olan Kapalı Pazaryeri'nde tamamlandı.

AMAÇ REKABET GÜÇÜNÜ ARTTIRMAK

Açılık konuşmasını yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ülkedeki ve son olarak Paris'teki terör saldırılarına değindi. Terör saldırılarıyla güvenlik sorunu duygusu yaşatılmaya çalışıldığını söyleyen Soyer, "Korkarsanız, hiçbir şey yapmamanızı isteyenleri memnun edersiniz. Biz korkmuyoruz ve bizi korkutmak isteyenlere inat, bu etkinliği düzenliyoruz" dedi.

Seferihisar'ın büyük bir mandalina bahçesi olduğunu, üreticinin ekmeğini büyütmek için çalıştıklarını vurgulayan Soyer şöyle konuştu:

"Önce Mandalina Üretici Birliği'ni kurduk. Ardından, işleme paketleme tesisi satın aldık ve birliğe devrettik. Ürünü işlemeye başladık. Sadece dalından koparılıp satılan bir ürün olmaktan çıkartmak, rekabet gücünü arttırmak, raf ömrünü uzatmak ve katma değerini büyütmek için yan ürünlerini geliştirmeye başladık. Bu sezon, mandalinamızı kurutmaya başlıyoruz. Yine bu sezon, Seferihisar'ın en büyük ihtiyaçlarından birini, soğuk hava deposunu faaliyete geçireceğiz. Ürünün değerini yükseltmeye devam edeceğiz. Bunun için mandalina bahçelerini korumamız, betona feda etmememiz gerek. Zeytinimize, asmamıza, enginarımıza sahip çıkmalıyız. İmar hakkı için bahçelerini yok edenleri gördükçe içimiz yanıyor."

HOLLANDA'DA FUTBOL TAKIMIYLA ANLAŞMA

Geçen yıl ilk kez Almanya'ya iki TIR mandalina ihraç ettiklerini kaydeden Başkan Soyer, şunları söyledi:

"Bu sene Hollanda'ya, ayın 21'inden itibaren her biri 21 tonluk 10 TIR yolcu edeceğiz. Hollanda'nın PEC Zwolle takımıyla satış anlaşması yaptık. Üç kiloluk paketler halinde gidecek. Kutunun üzerinde 'I love Seferihisar' yazısının yanı sıra, kulübün arması ve Mc Donald's markası da olacak. Bu kutuların binlercesi, Hollanda'da statlarda dağıtılacak. Ayrıca Mc Donald's markasının satış noktalarında binlerce kişiye Seferihisar mandalinası dağıtılacak. Kulüp bundan gelir elde edecek. Böylece 100 bin Euro'ya eşdeğer reklam ücretsiz yapılacak. Bu daha başlangıç, seneye 5 bin ton göndereceğiz."

YARIŞMALAR YAPILDI

Mandalina Şenliği etkinlikleri kapsamında 'En İyi Mandalina Yetiştiricisi', 'Mandalina Kral ve Kraliçesi', 'En İyi Mandalinalı Yiyecek', 'En Yavaş Bisiklet Sürme' ve 'En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya Tasarımı' yarışmaları düzenlendi. En iyi mandalina üreticisi Vesile Güney seçilirken, En İyi Mandalinalı Yemek ödülü Nihan Yavuz ve İpek Güven'e, mandalinalı tatlı ödülü de Büşra Aydın'a verildi. En Yavaş Bisiklet Sürme Yarışması'nı Sercan Özuyuntaş, en iyi hediyelik eşya tasarım yarışmasını da Ayfer Güleç kazandı.

YENİ KRAL VE KRALİÇE

Mandalina Şenliği'nin en dikkat çeken yarışması olan mandalina kral ve kraliçesinin seçildiği güzellik yarışması yine büyük heyecana sahne oldu. Rönesans Ajans tarafından hazırlanan güzellik yarışmasında, Seferihisar Belediyesi'nin misafirleri olarak gazeteci ve televizyoncu Fatih Portakal ile tiyatro sanatçısı Altan Gördüm de yer aldı. Yarışma kostümlerinin modacı Jeyan Gedik tarafından hazırlandığı yarışmada, mandalina kralı 2 numarayla yarışan Berkay Kococoğlu, mandalina kraliçesi de 1 numarayla yarışan Gizem Şehirli oldu. Kral ve kraliçeye taçları Kaymakam Resul Çelik ve Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından takıldı.

Mandalina Şenliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konseriyle tamamlandı. - Seferihisarizmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Seferihisar'da Turuncu Bayram - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement