Şehidin 3 Aylık Eşi, Kocasını Alkışlarla Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Şehidin 3 Aylık Eşi, Kocasını Alkışlarla Uğurladı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda, dün şehit olan Uzman Çavuş Recep Aslan'ın 3 aylık eşi, kocasını alkışlarla uğurladı.

04.02.2016 15:04  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda, teröristlerce yapılan saldırıda dün şehit olan Uzman Çavuş Recep Aslan, bugün Mersin'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende, şehidin eşi Sevgi Aslan, hayat arkadaşını alkışlarla uğurlarken, bir gün önce askere giden kardeşi Mehmet sürekli gözyaşı döktü, annesi Sultan Aslan ise Kürtçe ağıtlar yaktı.

KÜRTÇE AĞITLAR YÜREK YAKTI

Şehit Uzman Çavuş Recep Aslan, bugün Mersin'de Muğdat Camii'nde düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Mersinliler, Türk bayraklarıyla şehidini uğurlamaya gelirken, törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, protokol üyeleri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Aslan'ın, öğle namazının ardından camiye getirilen cenazesi, askerlerin omzunda camiye taşındı. Şehidin babası Şevket, annesi Sultan, henüz 3 ay önce evlendiği eşi Sevgi ve ağabeyi şehit olmadan bir gün önce askere giden kardeşi Mehmet Aslan ile kız kardeşinin ağıtları yürekleri dağladı. Özellikle anne Sultan Aslan, tören boyunca oğluna Kürtçe ağıtlar yaktı.

KARDEŞİ İKİ GÜN ÖNCE ASKER OLMUŞTU

Törende Vali Çakacak, baba Şevket Aslan ile yakından ilgilenirken, Tuğamiral Demirhan da iki günlük asker olan ve izinli olarak törene katılan şehidin kardeşi Mehmet Aslan'ı yalnız bırakmadı.

Şehit Aslan'ın cenaze namazı Mersin İl Müftüsü Ali Melek tarafından kıldırıldı. Namazın ardından tabutun başına gelen Aslan ailesi ve şehidin yakınları, Uzman Çavuş Aslan'ın tabutunu öperek gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi namazın ardından askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Burada, şehidin ailesi, protokol üyeleri ve Mersinliler bir süre tabutun arkasından yürüdü. Yürüyüş boyunca şehidin asker kardeşi Mehmet'in gözyaşları dinmedi.

ŞEHİDİN EŞİ, KOCASINI ALKIŞLARLA UĞURLADI

Mersinlilerin de gözyaşlarıyla şehidini uğurladığı törende, Mehmet Aslan, ağabeyinin tabutunu askerlerle birlikte omuzlayarak cenaze aracına taşıdı. Şehidin henüz 3 aylık eşi Sevgi Aslan ise son kez kocasının tabutuna uzanarak, alkışlarla son yolculuğuna uğurladı. Bu sırada konuşan Sevgi Aslan, "Ben böyle hayal etmemiştim. Ne istediler senden? Daha evinde oturamadın bile. Ben de alkışlıyorum onu, gurur duyuyorum onunla. Sana uzanan eller kırılsın Recep" diye feryat etti.


Şehit Uzman Çavuş Aslan'ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Mersin Şehir Mezarlığı içindeki Mersin Şehitliği'ne götürüldü.

Şehidin 3 Aylık Eşi, Kocasını Alkışlarla Uğurladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehidin 3 Aylık Eşi, Kocasını Alkışlarla Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • yibo: HERKES TARAFINI BELLİ ETMELİ..YA VATANSEVERLİK YA DA HAİNLİK...İNADINA VATAN,MİLLET ,İNADINA BAYRAK,EZAN , İNADINA REİS , İNADINA AKP....... 8 7 Yanıtla
  • Hiram : yapmayın ya alkış da neymiş .biliyorsanız bir fatiha oku .alkış ıslık bağırmak dövmek bunlar doğru şeyler değil.allahi m şaadetini kabul etsin. 6 3 Yanıtla
  • Adamım: Emperyalizmin uşağı terörizme lanet olsun.Eninde sonunda yok olacak bu zavallılar sadece kullanılmış olarak anılacaktır. 1 2 Yanıtla
  • Hasan kaya: Ekonomi batık. Medyaya devletin verilerine inanmayın. Çevrenize bakın iş yerleri kapanıyor. Firmalar tek tek iflas erteleme istiyor. Büyük bir kriz kapıda. Teyet falan geçmeyecek artık tam kalbimizden vuracak. Koyunlar nerde koyunlar. Cahiller eserinizle övünün.Nihat Hatipoğlu anlatsın siz şükredin. Yakında Öcalan da serbest bırakılacak. Oslo görüşmeleri açıklanacak. Güneydoğu da özerlik ilan edilecek. Uyu güzel ülkem uyu. 3 0 Yanıtla

Advertisement