Şehidin Adı Mezun Olduğu Üniversitenin Amfisine Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehidin Adı Mezun Olduğu Üniversitenin Amfisine Verildi

Hakkari'de geçen yıl terör saldırısında şehit düşen Yüzbaşı Özgür Özekin'in adı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu amfisinde yaşatılacak.

14.02.2018 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de geçen yıl terör saldırısında şehit düşen Yüzbaşı Özgür Özekin'in adı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu amfisinde yaşatılacak.

MSKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda düzenlenen törende, şehidin isminin verildiği amfi, Türk bayrakları ve şehidin fotoğraflarıyla süslendi. Öğrenciler, şehidin ailesini alkışlarla karşıladı.

Muğla Valisi Esengül Civelek, törende, şehidin isminin üniversitede amfiye verilmesinden ve isminin yaşatılacak olmasından büyük gurur duyduğunu söyledi.

Şehitlerin ülkenin bekası için canlarını seve seve feda ettiğini, onların emanetlerine her zaman sahip çıkıldığını belirten Civelek, şunları kaydetti:

"Vatanı, bayrağı, devleti, milleti adına canını hiçe sayan, canından üstün tutan, şehadet mertebesine erişen ve dünyada eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazan, gönüllerimizde efsaneleşen aziz şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Şehitlik en kutsal mertebe. Onlar, kanlarıyla sulanan bu kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız yaşamamız için, ay yıldızlı al bayrağımızın gök kubbeden inmemesi için, bizler için canlarını feda etti. Onlar için ne yapsak azdır. Sonsuza dek aziz hatıralarına sahip çıkmak, isimlerini yaşatmak, milletçe görevimizdir. Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan güvenlik güçlerimize dua ediyoruz."

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da bugüne kadar mezun ettikleri 70 bin öğrenciden 5'ini şehit verdiklerini dile getirdi.

Özgür Özekin'in bu öğrencilerinden biri olduğunu söyleyen Harmandar, "Şehidimizin ismini mezun olduğu okulun amfisine veriyoruz. Diğer şehit öğrencilerimizin de isimlerini verme çalışmaları devam ediyor. Fen Fakültemizdeki en büyük amfimize diğer şehit öğrencimizin ismini verdik. Bütün şehitlerimize sahip çıkmak, onların hatıralarını yaşatmak bize düşen en büyük görevdir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şehit Özgür Özekin anısına hazırlanan video, gözyaşlarıyla izlendi. Duygusal anların yaşandığı törende, kucağında 3 yaşındaki oğlu Yağız Pars Özekin ile katılan şehit Özgür Özekin'in eşi Müge Özekin ve şehidin annesi Aliye Özekin, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Törende Menteşe Müftüsü Arslan Çıtır Kur'an-ı Kerim okudu, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak şehitler için dua etti.

Tören, Şehit Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin isminin yazılı bulunduğu tabelanın amfi salonuna Muğla Valisi Esengül Civelek ve şehit ailesi tarafından takılmasıyla sona erdi.

Törene, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral İlker Özkan, Muğla Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ile şehit yakınları ve üniversite öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehidin Adı Mezun Olduğu Üniversitenin Amfisine Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.


Advertisement