Şehidin Adı Üniversite Laboratuvarına Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehidin Adı Üniversite Laboratuvarına Verildi

Van karayolunda 2016 yılında meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memuru Yılmaz Gündüz'ün adı, mezun olduğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Biyoloji Bölümü Laboratuvarı'na verildi.

16.04.2018 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ- Van karayolunda 2016 yılında meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memuru Yılmaz Gündüz'ün adı, mezun olduğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Biyoloji Bölümü Laboratuvarı'na verildi.

MSKÜ Senatosu'nun kararı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın oluru ile Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Laboratuvarı'nın adı, 'Şehit Polis Yılmaz Gündüz Laboratuvarı' olarak değiştirildi. Fen Fakültesi'nde düzenlenen törene Muğla Valisi Esengül Civelek, şehidin annesi Hülya Gündüz ve babası Tunay Gündüz, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, MSKÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Güp ile üniversite personeli ve öğrenciler katıldı. Şehit polis memuru Yılmaz Gündüz'ün ailesi tören boyunca gözyaşlarına hakim olmadı. Törende konuşan MSKÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Güp, "Yılmaz Gündüz ile tüm şehitlerimizin fedakarlıkları ve vatanseverlikleri karşısında ne yaparsak yapalım onlara olan borcumuzu ödememiz mümkün değil. Fakültemizde şehidimizin ismini her gördüğümüzde kahraman polisimize olan minnet borcumuzu bir nebze de olsa yerine getirmiş olmanın huzuru içinde olacağız. Şehidimizin hatırası zihinlerimizde ve yüreklerimizde sonsuza kadar yaşayacaktır. Biliyoruz ki burada eğitim gören öğrencilerimiz ve onlardan sonra eğitim görecek kardeşlerimiz de yaşanan olayları unutmayacak ve ülkemizin bağımsızlığı ve birliğini korumak için daha fazla çalışacaktır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversite olarak bugüne kadar 5 şehit verdiklerini hatırlatarak, "Şehitlerimiz bizim en kutsal varlığımızdır. Dinimizde de şehitlik peygamberlikten sonra en yüce makamdır. Çünkü onlar dini için bayrakları için canlarını feda etmişlerdir. Biz bugün şehitlerimiz sayesinde vatanımızda özgürce yaşıyoruz" dedi. MSKÜ olarak personeli, öğrencileri ve mezunları ile büyük bir aile olduklarını ifade eden Rektör Harmandar, üniversitemizden mezun olmuş şehit öğrencilerin adını yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

'ŞEHİTLERİMİZ ASLA UNUTULMAYACAK, UNUTTURULMAYACAKTIR'

Muğla Valisi Esengül Civelek de "Şehitlerimiz asla unutulmayacak, unutturulmayacaktır. Geçmişten günümüze, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, birliği ve vatan uğuruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bizler vatan uğruna kanlarıyla destan yazan şehitlerimizin bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet ettiğinin bilinci içerisindeyiz. Birlik, beraberlikle, vatan ve bayrak sevgisiyle her karışı şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu aziz vatan topraklarını sonsuza dek korumak, geleceğimize sahip çıkmak, gelecek kuşaklara emanet etmek sorumluluğunu taşıyoruz. Vatanımız uğruna bir ölürüz, bin diriliriz. Üniversitemizde yürekleri vatan millet sevgisiyle dolu, daha nice gençlerin yetiştireceğine olan inancımız ile aziz şehidimizin değerli ailesinin acısını tüm içtenliğim ile paylaşıyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Civelek ve Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından şehit ailesine plaket takdim edildi. Törenin sonunda Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tüm şehitler için dua okudu. Duanın ardından Şehit Polis Memuru Yılmaz Gündüz'ün adının yazılığı olduğu isimlik, protokol üyeleri tarafından laboratuvara yerleştirildi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehidin Adı Üniversite Laboratuvarına Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nden şok uygulamalar: Çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi
    15:45 Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nden şok uygulamalar: Çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi

    Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nün asayiş ve güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışmaları kapsamında yapılan şok uygulamalar ve şüphe üzerine yapılan çalışmalar sonucunda 6 ruhsatsız tabanca, 7 tüfek, 5 kuru sıkı tabanca, 10 kesici ve delici alet, 11 şarjör, 359 fişek, 54 sentetik ecza maddesi, 1 gram metamfetamin, 5 uyuşturucu kullanım aparatı, 1 el telsizi ve 1 çakar lamba ele geçirildi.

  • Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir
    15:45 Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir

    Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Cengiz Üstün, AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği iftar programında yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde vatan hainleriyle yol yürüyenlere ve Afyonkarahisar'a ayar vermeye çalışanlara esnaf ve sanatkarların gereken dersi vereceğini belirtti.

  • İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması
    15:44 İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'u bir rant olarak görenleri eleştirdi. Kurum, İstanbul'un liyakatsizliğin kurbanı olduğunu ve kente hizmet edilmediğini belirtti. Ayrıca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mal beyanıyla ilgili eleştirilerde bulundu ve İstanbulluları sağlam İstanbul'dan yana olmaya çağırdı.

  • Alanya'da Norveç vatandaşı evinde ölü bulundu
    15:43 Alanya'da Norveç vatandaşı evinde ölü bulundu

    Antalya'nın Alanya ilçesinde, Norveç vatandaşı Erik Vikre (59), evinde hareketsiz yatarken bulundu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde Vikre'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Cenaze, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı
    15:42 TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı

    TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, İsrail aleyhine açılan soykırım davasında alınan ihtiyati tedbir kararlarının uygulanması gerektiğini ve Uluslararası Adalet Divanından (UAD) yargılama sürecini hızlandırmasını beklediklerini bildirdi. Yüksel, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin açtığı soykırım davası kapsamında UAD'nin verdiği yeni tedbir kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Isparta'da 123 litre kaçak alkol ele geçirildi, 1 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı
    15:41 Isparta'da 123 litre kaçak alkol ele geçirildi, 1 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı

    Isparta İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Gönen ilçesinde bir araçta yapılan aramada bandrolsüz 90 litre viski, 19 litre rakı ve 14 litre vodka ele geçirildi. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Giresun'da kamyonetin beton ayağa çarptığı kazada 1 ölü, 2 yaralı
    15:41 Giresun'da kamyonetin beton ayağa çarptığı kazada 1 ölü, 2 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen kazada, kamyonetin üst geçidin beton ayağına çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı, ancak ağır yaralanan bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yerel seçimlerde CHP'ye oy vermeye çağırdı
    15:40 CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yerel seçimlerde CHP'ye oy vermeye çağırdı

    CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, vatandaşları pazar günü yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin adaylarına oy vermeye çağırdı. Şevkin, 'İktidara 31 Mart'ta sarı kart göstereceğiz. Ardından gerçekleşecek ilk genel seçimlerde inanıyorum ki halkımızla birlikte bu kez kırmızı kartımızı çıkaracağız' dedi.

  • Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti
    15:40 Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ne ziyaret ederek, site yönetimi ve esnafla bir araya geldi. Seçer, sorunları dinledi ve sanayi sitesinin konumunu değerlendirdi. Ayrıca, sanayi esnafının taleplerine de cevap verdi.


Advertisement