Şehidin Ağabeyi: "Kardeşimi Al Bayrakla Verdik, Al Bayrakla Geri Alıyoruz" - Son Dakika
Genel

Şehidin Ağabeyi: "Kardeşimi Al Bayrakla Verdik, Al Bayrakla Geri Alıyoruz"

Şehidin ağabeyi: "Kardeşimi al bayrakla verdik, al bayrakla geri alıyoruz" Şehit askerin cenazesi askeri törenle İstanbul'a gönderildiTEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Saray ilçesinde askeri aracın dereye düşmesi sonucu kaybolan ve bugün sabah cansız bedenine ulaşılan 23 yaşındaki şehit Tankçı Er...

26.10.2017 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehidin ağabeyi: "Kardeşimi al bayrakla verdik, al bayrakla geri alıyoruz"

Şehit askerin cenazesi askeri törenle İstanbul'a gönderildi

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Saray ilçesinde askeri aracın dereye düşmesi sonucu kaybolan ve bugün sabah cansız bedenine ulaşılan 23 yaşındaki şehit Tankçı Er Sefa Parhan'ın naaşı, Türk bayrağına sarılarak, düzenlenen askeri törenin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Törene katılan acılı ağabey, "Kardeşimi al bayrakla verdik, al bayrakla geri alıyoruz" sözleri herkesi duygulandırdı.

Tekirdağ Saray'da dün etkili olan şiddetli yağış sonrası Kiremithane yolu üzerindeki köprüde ve bölgede mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giden, içinde 4'ü asker 2'si polis bir de sivil vatandaşın bulunduğu Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT), köprünün üzerinden geçerken devrilerek dereye düşmüş, sele kapılan 3 asker, 2 polis ve 1 vatandaş AFAD ve çevredekilerin yardımı sonucu kurtarılmıştı. Terhisine 17 gün kalan Sefa Parhan ise, derede kaybolmuştu. Bu sabah Parhan'ın cansız bedenine ulaşıldı ve naaşı Saray Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Askeri törenle düzenlendi

Otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen şehit er Sefa Parhan için Saray Devlet Hastanesi bahçesinde askeri tören düzenlendi. Törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, şehidin ağabeyi Fehmi Parhan, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Düzenlene törenin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsinin ardından ise toprağa verilmek üzere İzmir'in Çiğli ilçesine gönderilecek.

Ağabeyden duygulandıran açıklama

Kardeşi ile en son 2 gün önce telefon ile görüştüğünü belirten ağabey Fehmi Parhan, "Dün akşam olayı öğredik. Vatan sağ olsun. Al bayrakla verdik, al bayrakla geri alıyoruz. Rabbimin izniyle başımızı yere indirmedi. Allah'ımıza şükrediyoruz. Milletimizin ve devletimizin başı sağ olsun. Herkesin duasını istiyoruz" dedi.

Şehidin Ağabeyi: "Kardeşimi Al Bayrakla Verdik, Al Bayrakla Geri Alıyoruz"
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Şehidin Ağabeyi: 'Kardeşimi Al Bayrakla Verdik, Al Bayrakla Geri Alıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement