Şehidin Asker Ağabeyi: Görev Aşkıyla Dağa Çıkmıştı (2) - Son Dakika
Güncel

Şehidin Asker Ağabeyi: Görev Aşkıyla Dağa Çıkmıştı (2)

Şehidin Asker Ağabeyi: Görev Aşkıyla Dağa Çıkmıştı (2)

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ, EREĞLİ'DE SON YOLCULUĞU'NA UĞURLANDIBingöl'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 30 yaşındaki Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan'ın, cenazesi Konya...

13.06.2017 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ, EREĞLİ'DE SON YOLCULUĞU'NA UĞURLANDI

Bingöl'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 30 yaşındaki Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan'ın, cenazesi Konya Havalimanı'nda karşılandıktan sonra karayoluyla memleketi Ereğli'ye getirildi. Burada bir süre morgta bekletilen şehidin cenazesi, daha sonra hellallik alınmak için baba evine getirildi.

Burada şehidin 2 yaşındaki oğlu Osman Kuzey, bir yakının kucağınında cenaze aracına alınıp, tabutun başına getirdi. Her şeyden habersiz minik Osman Kuzey de, babasının tabutuna sarılıp, okşadı. Cenaze aracına binen şehit eşi Şeyda Aydoğan, tabuta sarılıp  "Ramazan kalk ne olursun" diye ağladı. Şehidin uzman çavuş ağabeyi Önder Aydoğan da kardeşinin tabutuna sarılıp gözyaşlarına hakim olamadı. Alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi dini ve askeri törenin yapılacağı Ulu Camii'ne götürüldü.

Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, askeri yetkililer, ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.Tören sırasında aileye başsağlığı dileyen İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk'e şehidin kuzeni Kezban Çoban, "Bizi de alın askere, biz Nene Hatun'un torunlarıyız. Kardeşlerimiz ölmesin, tek tek, 10 oldu. Ne olur bizi de alın" dedi.

Törenin ardından şehit Aydoğan'ın cenazesi Meydanbaşı Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehidin Asker Ağabeyi: Görev Aşkıyla Dağa Çıkmıştı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement