Şehidin cami vasiyeti için masal kitabı çıkardılar - Son Dakika
Güncel

Şehidin cami vasiyeti için masal kitabı çıkardılar

Şehidin cami vasiyeti için masal kitabı çıkardılar

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Selçuklu İlkokulu öğrencileri, Şehit Eren Öztürk'ün cami vasiyetine destek için masal kitabı çıkardı.

27.12.2019 10:41  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Selçuklu İlkokulu öğrencileri, Şehit Eren Öztürk'ün cami vasiyetine destek için masal kitabı çıkardı. Öğrenciler tarafından hazırlanarak basılan "Mini Masallar" adlı kitaptan elde edilecek gelir, Şehit Eren Öztürk'ün vasiyeti üzerine yapılacak olan camiye bağışlanacak.

Van'ın Çaldıran ilçesinde 17 Ekim 2019 tarihinde teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Ahlatlı Piyade Uzman Çavuş Eren Öztürk'ün ikamet ettiği Kulaksız Mahallesi'ndeki cami imamıyla şehit olmadan önce sosyal medya üzerinden yaptığı mesajlaşmada dile getirdiği, "Eğer şehit düşersem benim adıma cami yaptırın hocam" şeklindeki vasiyetine ilçe halkı sahip çıktı. Şehit Eren Öztürk'ün cami vasiyetine kayıtsız kalmayan ilçe halkı kampanyaya destek verirken, Selçuklu İlkokulu öğrencileri de Şehit Eren Öztürk'ün cami vasiyetine destek için "Mini Masallar" adlı bir kitap çıkardı. Okulun 3-A sınıfı öğrencileri tarafından yazılan masallar, öğretmenleri tarafından toparlanarak kitap haline getirildi. Basımı yapılan masal kitabının satışını da yapan öğrenciler, elde edilen geliri okuldaki bir kumbara içerisinde biriktiriyor. Öğrenciler masal kitaplarının satışı sonrası kumbarada toplanacak paraları Ahlatlı Şehit Eren Öztürk'ün vasiyeti üzerine yapılacak olan caminin yapımı için bağışlayacak.

Şehidin vasiyeti için masal kitabı çıkaran öğrencilerin sınıf öğretmeni Alper Yaşa, "Geçtiğimiz ekim ayında Van'ın Çaldıran ilçesinde şehit olan Eren Öztürk'ün 'adıma cami yaptırın' vasiyeti ortaya çıktıktan sonra başta Ahlat halkı olmak üzere tüm Türkiye vasiyetin yerine getirilmesi için büyük destek vermeye başladı. Biz de sınıfımızda öğreticilerimizle bu konuda ne yapabiliriz diye düşündük ve 'Mini Masallar' adlı çocuklarımızın kendi yazdıkları masal kitabını çıkarmış olduk. Çocuklar masalları kendileri yazdılar. Resimlerini çizdiler. Biz de basımını sağladık. Şu anda kitabımız basıldı ve Türkiye'nin her tarafından ilgi var. Siparişler alıyoruz. Bu noktada da kitabımıza ulaşmak isteyenler iletişime geçebilirler. Bu projede bizlere destek veren başta Ahlat Kaymakamımız Erkan İsa Erat'a, İlçe Milli eğitim Müdürümüze ve okul müdürümüze teşekkür ederim. Eren Öztürk adı artık Türk milletine mal olmuş bir isimdir. Bu noktada tüm Türkiye'yi şehidimizin vasiyetine sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

Masal kitabı çıkaran 3-A sınıfı öğrencilerinden Eslem Tuana Akbağ, arkadaşları ve öğretmenleriyle bir karar aldıklarını belirterek, "Biz bir kitap yazdık, bu kitaptan elde edilen gelirimizi şehit Eren Öztürk'ün vasiyeti üzerine yapılacak camiye bağışlayacağız" diye konuştu.

Ahmet Salih Aydoğan da bir kitap yazdıklarını ifade ederek, "Adı 'Mini Masallar'. Bu kitabın tanesi 5 lira. Biz bu kitabı satıyoruz. Elde edilen parayı okul kumbaramıza atacağız. Bu kumbarada birikecek, sonra Eren Öztürk adına yapılan camiye bağışlanacaktır" dedi.

Öte yandan Ahlat Müftüsü M. Fudayil Uyanık ile Şehit Eren Öztürk Camii ve Hafızlık Kur'an Kursu Derneği Başkanı Şerafettin Tanyeri de öğrencileri ziyaret ederek bu anlamlı desteklerinden dolayı tebrik etti. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehidin cami vasiyeti için masal kitabı çıkardılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk Kızılayı Genel Başkanı Hatay'da Depremzedelerle İftar Yaptı
    20:23 Türk Kızılayı Genel Başkanı Hatay'da Depremzedelerle İftar Yaptı

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıtarak onlarla vakit geçirdi. Konuşmasında, depremzedelerin yanında olacaklarını ve birlikte iftar açacaklarını belirten Yılmaz, bu zor günlerin geçeceğine olan inancını dile getirdi.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement