Şehidin Hatırasını Odasında Yaşatıyorlar - Son Dakika
Güncel

Şehidin Hatırasını Odasında Yaşatıyorlar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaklaşık 11 ay önce terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yasin Gencer'in Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan ailesi, şehidin eşyalarını evdeki odasında özenle saklıyor.

04.07.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaklaşık 11 ay önce terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yasin Gencer'in Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan ailesi, şehidin eşyalarını evdeki odasında özenle saklıyor.

Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşayan şehit Gencer'in annesi Fatma ile Ali Gencer, günlerinin önemli bir bölümünü şehit çocuklarının, fotoğraflarından özel eşyalarına, giyeceklerinden ayakkabısına, şehitlik beratından aldığı takdirnamelere kadar tüm eşyalarını sakladıkları odada geçirerek hatıralarını yad ediyor.

Anne Fatma Gencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğulları Yasin'in 4 çocuğunun en küçüğü olduğunu söyledi. Yasin'in mesleğine severek başladığını dile getiren Gencer, "Geçen sene Ramazan Bayramı'na geldi. 4 senedir gelmiyordu. Beraber güzelce bayramımızı geçirdik." dedi.

Zor bir durum yaşadıklarına dikkati çeken Gencer, her an oğlunun anısı ve üzüntüsüyle yaşadıklarını vurguladı. Tüm şehitleri evlatları olarak gördüklerini belirten Gencer, şöyle devam etti:

"Onların hepsine kurban olurum. Bütün şehit annelerinin, babalarının Allah yardımcısı olsun. Bizim için önemli olan vatandır. Hamdolsun, şehit annesiyim. Büyüklerimizin hepsinden Allah razı olsun. Kim ister böyle olmasını. Diyorlar ya, 'Cumhurbaşkanı böyle dedi, Başbakan böyle.' Hayır, bu Allah'ın bir alın yazısı."

Oğlunun geçen yıl Ramazan Bayramı dönüşünde uçak biletini bir kez ertelediğini bildiren Gencer, şöyle konuştu:

"Ertelettiği gün ağabeyi de işinden izin almıştı. Beraber yemek yiyorduk. 'Ağabey, sana vasiyetim var' dedi. Ağabeyi 'O da neymiş kardeşim, evlenmek ise Hakkari'den gelince evlendiririz.' yanıtını verdi. Bizimle öyle konuştu. 'Ben şehit olunca hacca gideceksiniz'. dedi. O şehit olduktan sonra hacca yazıldık, 1 ay sonra da hac çıktı. Biz böyle gitmek istemiyorduk."

Baba Ali Gencer de oğlunun, mesleğini sevdiğini dile getirerek, "Bu odaya gelince ferahlıyorum. Geçen Ramazan Bayramı arifesinde sürpriz yaparak geldi. Çok sevinmiştik." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehidin Hatırasını Odasında Yaşatıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement