Şehidin hayalini kurduğu eve hırsız girdi - Son Dakika
Güncel

Şehidin hayalini kurduğu eve hırsız girdi

Şehidin hayalini kurduğu eve hırsız girdi

ŞIRNAK'ta, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Üsteğmen Uğur Taşçı (30), hayatta olduğu dönemde İstanbul'da yaşayan ve yılda birkaç kez memleketleri Gaziantep'in Nizip ilçesine gelen ailesi için ev satın aldı.

28.10.2020 10:20  Güncelleme: 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞIRNAK'ta, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Üsteğmen Uğur Taşçı (30), hayatta olduğu dönemde İstanbul'da yaşayan ve yılda birkaç kez memleketleri Gaziantep'in Nizip ilçesine gelen ailesi için ev satın aldı. Evi restore ettirmeyi ve emekliliğinde yerleşmeyi hayal eden Taşçı şehit olunca, evin restorasyonu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Şehidin hayali olan eve, geçen hafta giren hırsız ya da hırsızlar içeride bulunan motosiklet, televizyon ve bazı eşyaları çaldı. Olayı duyanların tepkisine yol açan hırsızlığın ardından mahalle sakinleri, şehidin hayali olan evin kapısına kaynak yaptırarak, hırsızlığa karşı önlem aldı.

2016 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Topçu Üsteğmen Uğur Taşçı'nın babası Mehmet Taşçı'ya ait Fevkani Mahallesi'ndeki eve, geçen hafta hırsız girdi. Kimsenin olmadığı eve, kapı kilidini kırarak giren kişi veya kişiler odaları dağıttı, evin avlusunda bulunan motosiklet ve televizyon ile ev eşyalarından bazılarını alarak kayıplara karıştı. Yaşanan hırsızlık olayının ardından mahalle sakinleri ise evin kapısına kaynak yaptırarak, yeni bir hırsızlık olayına karşı önlem aldı. Evde parmak izi incelemesi yapan polis ekipleri, şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Şehit Uğur Taşçı'nın babasına hediye etmek için satın aldığı evi, restore edemeden şehit düştüğü, ayrıca emekli olduktan sonra bu evde yaşamak gibi bir hayali olduğu öğrenildi.

'HAYALİ BU EVDE YAŞAMAKTI'Fevkani Mahallesi Muhtarı Abubekir Turan, "Şehidin ailesi İstanbul'da yaşıyor ve yılda sadece 3 ay gelip, burada kalıyor. Şehidimiz hayattayken evi ailesi için satın aldı. Restore ettirmeyi ve emekli olunca da buraya yerleşmeyi hayal ediyordu. Ancak, 2016 yılında şehit oldu. Evi restore ettirmek kendisine kısmet olmadı. Şehit olmasının ardından evin restorasyonu belediye tarafından yapıldı. Ev restore edilip, ailesine teslim edildi ama ailesi İstanbul'da yaşıyor. Yılda 3 ay kadar gelip, burada kalıyorlar. Olayı duyunca kendileri de çok üzüldü. Umarım yapanlar bir an önce yakalanır" dedi.KAPILARA KAYNAK YAPILDITuran, mahalleli ile birlikte karar alıp, evde yeni bir hırsızlık olayı olmaması için kapıya kaynak yaptırdıklarını ifade ederek, "Biz olayın ardından kapıyı tam anlamıyla sağlamlaştırıp, kaynak yaptık. Şu an içeriye hırsız girmesi imkansız. Vatanı ve bayrağı için şehit düşmüş bir askerimizden hatıra kalan eve hırsız girmesi utanç verici bir durum. Bizim, rahat uyuyalım diye, canını veren şehide saygısızlık yapmamamız lazım" diye konuştu.  Şehidin komşusu Emine İnce ise olayı öğrenince çok üzüldüğünü belirterek, bundan sonra evin korunması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehidin hayalini kurduğu eve hırsız girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'deki Tekstil Atölyesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    05:28 İzmir'deki Tekstil Atölyesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, atölyenin giriş katında başladı ve hızla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda atölye kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement