Şehir Hastanelerinin Metrekaresi 848 Dolar - Son Dakika
Emlak

Şehir Hastanelerinin Metrekaresi 848 Dolar

Şehir Hastanelerinin Metrekaresi 848 Dolar

Türkiye genelinde uygulamasına geçirilmesi planlanan şehir hastaneleri konusunda maliyet hesaplamaları belli oldu.

26.07.2017 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı 41 bin 91 adet yatak kapasiteli toplamda 29 tane şehir hastanesi yapacak. Bakanlığın açıklamasına göre yapılacak 29 tane şehir hastanesi toplamda 10 milyar dolara mal olacak. Bu verilere göre şehir hastanelerinin 1 metrekaresi 848 dolara mal olurken, 1 yataklık alanı ise 243 bin 362 dolara mal olacak. Dolayısıyla Dolar ne kadar artarsa, şehir hastanelerinin maliyeti o kadar artmış olacak.METREKARE ORANI ABD'DEN BÜYÜK Şehir hastanelerinde ortalama yatak başına 287 metrekare düşüyor. Uzmanlara göre maliyetleri yukarı çeken en büyük sebep bu. Zira gelişmiş ülkelerde yapılan hastanelerde yatak başına 150-200 metrekare düşüyor. Örneğin Damimarka'da yapılan New Koge Üniversitesi hastanesinde yatak başına 197 metrekare alan düşerken, büyük hastaneleriyle meşhur ABD'de ise yatak başına düşen kapalı alan ortalama olarak 198 metrekare olarak dikkat çekiyor.Sümeyra KIRCA- projemlak.com

Kaynak: Projemlak

Son Dakika Emlak Şehir Hastanelerinin Metrekaresi 848 Dolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kira tespit davalarında emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararı mağduriyeti azaltacak
    09:43 Kira tespit davalarında emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararı mağduriyeti azaltacak

    Kanuna göre kira tespit davaları en erken altıncı kira yılı için açılabiliyor. Ancak bu davaların sonuçlanması birkaç yıl sürebiliyor. Prof. Dr. Umut Yeniocak, emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararının mağduriyeti azaltacağını belirtti. Yeniocak, kiraya verenin yıllar süren davanın sonunu beklemesi ve geçmişe dönük kira farklarını tahsil etmek için mahkeme kararının kesinleşmesini beklemesi gerektiğini ifade etti. Yeniocak ayrıca, kira tespit davalarında emsal kiraya yakın bir kira ödemesi yönünde ihtiyati tedbir talep edilmesi ve mahkemenin bu talebi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Bu sayede dava süresince yükseltilmiş kira bedelini tahsil eden ev sahibi için davanın uzun sürmesinin ikinci bir mağduriyet sebebi olmaktan çıkacağını kaydetti.

  • Kuşadası Belediyesi Tarihi Sur Duvarlarını Restore Ediyor
    17:00 Kuşadası Belediyesi Tarihi Sur Duvarlarını Restore Ediyor

    Kuşadası Belediyesi, kent merkezinde bulunan tarihi sur duvarları ile burçlarda başlattığı restorasyon çalışmasını sürdürüyor. Camikebir Mahallesi Sevgi Sokak üzerinde bulunan sur duvarları ve burçlar, aslına uygun olarak restore ediliyor. Çalışmalar turizm sezonu öncesinde tamamlanacak.

  • Eskişehir'de 15 Bin 576 Araçta Trafik Denetimi Yapıldı
    16:01 Eskişehir'de 15 Bin 576 Araçta Trafik Denetimi Yapıldı

    Eskişehir'de polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan trafik denetimlerinde toplam 15 bin 576 araç sorgulandı. Denetimler sonucunda 11 milyon 715 bin 603 TL tutarında cezai işlem uygulandı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 170 araç trafikten men edildi ve 4 bin 717 adet trafik cezası uygulandı. Ayrıca, jandarma ekipleri tarafından 9 bin 711 sürücü ve araç kontrol edildi. Bu denetimlerde bin 298 sürücüye 2 milyon 715 bin 603 TL ceza kesildi ve 97 araç trafikten men edildi.

  • Bilecik'te Ramazan Bayramı boyunca yapılan drone denetimlerinde 45 bin 180 TL trafik cezası uygulandı
    11:38 Bilecik'te Ramazan Bayramı boyunca yapılan drone denetimlerinde 45 bin 180 TL trafik cezası uygulandı

    Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Ramazan Bayramı Tedbirleri' çerçevesinde yapılan drone denetimlerinde 30 araç ve sürücüsüne 'Kırmızı Işık Kuralına Uymamak' maddesinden toplamda 45 bin 180 TL trafik idari para cezası uygulandı.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Kapalı Otopark ve Kent Meydanı Projesi İnşaatına Devam Ediyor
    14 Nis Ankara Büyükşehir Belediyesi Kapalı Otopark ve Kent Meydanı Projesi İnşaatına Devam Ediyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Koru Mahallesi sakinlerinden gelen talepler üzerine yapımına başladığı 'Kapalı Otopark ve Kent Meydanı Projesi'nin inşaat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında kapalı otoparktan süs havuzlarına, seyir teraslarından amfi tiyatroya kadar pek çok donatının yer alacağı belirtiliyor. Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanması hedeflenen projenin, vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarına ve taleplerine göre hayata geçirildiği ifade ediliyor.

  • Vietnamlı emlak patronu idam cezasına çarptırıldı
    11 Nis Vietnamlı emlak patronu idam cezasına çarptırıldı

    Vietnamlı emlak patronu Truong My Lan, 12,5 milyar dolarlık rekor mali dolandırıcılık davası kapsamında idam cezasına çarptırıldı.

  • Bilecik'te Drone Denetimlerinde 20 Bin 507 Lira Trafik Cezası Uygulandı
    09 Nis Bilecik'te Drone Denetimlerinde 20 Bin 507 Lira Trafik Cezası Uygulandı

    Bilecik'te yapılan drone denetimlerinde 6 araç ve sürücüsü denetlenerek; 5 araç sürücüsüne 'Kırmızı Işık Kuralına Uymamak' maddesinden 7 bin 530 lira, 1 araç sürücüsüne 'Sürücü Belgesi Geri Alındığı Halde Araç Kullanma' maddesinden 12 bin 977 lira olmak üzere toplam 20 bin 507 lira trafik idari para cezası uygulandı.

  • İçmimarlar, binalardaki tadilat hatalarına dikkat çekti
    09 Nis İçmimarlar, binalardaki tadilat hatalarına dikkat çekti

    İçmimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı Herdem Süer, binalarda yapılan tadilatların önemli olduğunu belirterek, kolonlara bir delik dahi açılmaması gerekirken kolon ve kiriş kesilmesine kadar, yani komple yok edilmesine kadar giden süreçleri maalesef gördüklerini söyledi. Süer ile Demirarslan, 9 Nisan'daki 'Mimar Sinan'ı Anma ve Mimarlar Günü' dolayısıyla binalardaki ölümcül tadilat hataları ile iç mimari projelerde dikkat edilmesi gereken unsurları AA muhabirine anlattı.

  • Bolu Belediyesi'nden Ramazan Bayramı tatili boyunca hizmet düzenlemesi
    08 Nis Bolu Belediyesi'nden Ramazan Bayramı tatili boyunca hizmet düzenlemesi

    Bolu Belediyesi, Ramazan Bayramı tatili süresince ön ödemeli su sayacı kullanan abonelerin ve emlak vergisi ödemek isteyen mükelleflerin sorun yaşamamaları için veznelerin belirli saatler arasında hizmet vereceğini duyurdu.


Advertisement