Şehir Hastanesinden 2 Milyonu Aşkın Kişiye Hizmet - Son Dakika
Ekonomi

Şehir Hastanesinden 2 Milyonu Aşkın Kişiye Hizmet

Kamu-özel iş birliğiyle hayata geçirilen Mersin Şehir Hastanesi, ilk yılında 2 milyon 490 bin 286 hastaya hizmet verdi.

02.02.2018 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu-özel iş birliğiyle hayata geçirilen Mersin Şehir Hastanesi, ilk yılında 2 milyon 490 bin 286 hastaya hizmet verdi.

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Furkan Karabekmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Şubat 2017'de açılışını yaptığı hastanenin 1. yılını doldurması dolayısıyla düzenlenen törende, Mersin ve Adana'daki şehir hastaneleri tecrübelerinin diğer şehirlere de yansıyacağını söyledi.

Bu yıl 5, bir sonraki yıl da yine 5 şehir hastanesinin açılacağını belirten Karabekmez, "Sadece Türkiye'deki vatandaşlarımız hedef kitlemiz değil. Yurt dışına da sağlık turizmiyle hizmet etmek istiyoruz. Bunun için kapasitemiz var. Her gün yeni şehir hastanelerimizle de bu kapasitemizi arttırıyoruz." dedi.

Hastane yatırımını yapan CCN Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Bayar da vatandaşların hak ettikleri sağlık hizmetlerini üstün nitelikte, hızlı, konforlu almasına katkıda bulunmaktan kıvanç duyduklarını aktardı.

Bayar, Mersin Şehir Hastanesinin sağlık alanında dünya standartlarının da üzerinde bir kaliteyle hizmet sunduğunu vurgulayarak, "Hastane hem ülkemiz hem de şirketimiz adına göğsümüzü kabartan, örnek bir başarı hikayesi konumundadır. İlk yılında 2 milyondan fazla vatandaşımıza hizmet veren hastane, sağlık hizmetlerinde yatırım ve işletme alanında kamunun yükünü özel sektörün alması temeline dayalı kamu-özel iş birliği modelinin ne kadar başarılı olduğunun en güzel örneğidir." ifadelerini kullandı.

69 bin ameliyat, 8 bin 627 doğum

Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Serkan Kılınç da toplantıda yaptığı sunumda, hastanenin 1 yılına ilişkin bilgiler verdi.

Hastanede, 445'i doktor bin 770 sağlık çalışanı ve 764 idari personelle toplam 2 bin 534 kişilik kadronun hizmet verdiğini vurgulayan Kılınç, günde 9 bin 500'ü ayakta, bin 100'den fazla da yatan hastaya hizmet verildiğini söyledi.

Kılınç, hastaneye başvuranların sayısının milyonları aştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Mersin Şehir Hastanesi, ilk yılında toplam 2 milyon 490 bin 286 başvuru aldı. Bu başvuruların 568 bin 397'si acil, 1 milyon 602 bin 847'si ayakta tedavi. Öte yandan 88 bin 299 yatan hasta, 230 bin 653'u ise günübirlik hizmet alımı şeklinde gerçekleşti. 374 bin metrekarelik kapalı alana ve bin 300 yatak kapasitesine sahip olan hastanemiz, ilk yılında yüzde 87'lik kapasite doluluk oranına ulaştı.

Bir yıl içinde toplam 69 bin 427 ameliyat gerçekleştirildi.

Modern teknolojilerle donatılan laboratuvar ve kan merkezinde ilk yıl toplam 7 milyon 82 bin 448 tıbbi test yapıldı ve 8 bin 627 doğum gerçekleştirildi."

Kılınç ayrıca hastaların memnuniyet oranının da yüzde 95 olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Şehir Hastanesinden 2 Milyonu Aşkın Kişiye Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement