Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü Örnek Kişilikler Projesi" - Son Dakika
Yerel

Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü Örnek Kişilikler Projesi"

Kırıkkale'de düzenlenen "Medeniyet Köprüsü Beş Şehirli" söyleşisinde örnek kişilikler tanıtıldı.

26.11.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de düzenlenen "Medeniyet Köprüsü Beş Şehirli" söyleşisinde örnek kişilikler tanıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geliştirilen "Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü Örnek Kişilikler Projesi" kapsamındaki "Medeniyet Köprüsü Beş Şehirli" söyleşisi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda yapıldı.

Söyleşiye, emekli Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nazif Öztürk ile yazar ve akademisyenlerden inşaat mühendisi Güner Topuz, Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Yrd. Doç. Dr. Adnan Küçük ile çok sayıda davetli katıldı.

Öztürk, "geç kalınmış" olarak değerlendirdiği projenin amaçlarından birinin de beyefendiliğin tekrar ön plana çıkarılması olduğunu söyledi. Topuz da Ekrem Hakkı Ayverdi'nin hayatı, eserleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Prof. Dr. Karaismailoğlu ise projenin bir amacının da gençlerin ilgisini çekerek rol model olacak değerlerin hatırlatılması ve anlatılmasına katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Programa katılan yazar ve akademisyenler, "hocaların hocası" olarak adlandırılan Prof. Dr. Ahmed Süheyl Ünver, Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil, mimarlık tarihçisi Ekrem Hakkı Ayverdi, Fethi Gemuhluoğlu ve Mahir İz hakkında bilgi sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü Örnek Kişilikler Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement