Şehir Konferansları'na Prof. Dr. Zekai Şen Konuk Oldu - Son Dakika
Güncel

Şehir Konferansları'na Prof. Dr. Zekai Şen Konuk Oldu

Şehir Konferansları\'na Prof. Dr. Zekai Şen Konuk Oldu

Prof. Dr. Zekai Şen, bilimsel çalışmaların din esaslı olduğunu, İslam medeniyetinin de Orta Çağ'da bilim alanında çok ileri seviyede olduğunu söyledi.

30.12.2013 08:19  Güncelleme: 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte düzenlediği Şehir Konferansları'na konuk olan Prof. Dr. Zekai Şen, dünyada bilimsel çalışmaların hemen hemen hepsinin din esaslı olduğunu, İslam medeniyetinin de Orta Çağ'da bilim alanında çok ileri seviyede olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte düzenlediği Şehir Konferansları'na Prof. Dr. Zekai Şen konuk oldu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Erol Güngör Konferans Salonu'nda düzenlenen programda "Ortaçağ Karanlık mı Aydınlık mı?" konusunu anlatan Prof. Dr. Zekai Şen, dünyada bilimsel çalışmaların hemen hemen hepsinin din esaslı olduğunu söyledi.

Bilim tarihinde Eski Yunan'ın anıldığını, sonra önemli bir devrin atlanarak Rönesans'a geçildiğini kaydeden Şen, "Ama arada insanlığın altın devri olan İslam medeniyeti var. Orta Çağ'da İslam medeniyeti bilim alanında çok ileri seviyedeydi. Bu, batılı bilim insanlarının kitaplarında da ele alınıyor. Bilim Tarihinin Babası denilen George Sarton, 7. yüzyıldan başlayarak 12. ve 13. yüzyıla gelirsek batıda bir tane bile isim yapmış ne düşünür var, ne felsefeci var, ne bilim adamı var diyor. Sarton, kitabında 750'li yıllarda El Kindi'nin ilk Müslüman felsefeci olduğunu, kimyanın babasının da Cabir bin Hayyan olduğunu belirtiyor. Ama bunlar hiç anılmaz" diye konuştu.

CAMLI KÖŞK SOHBETLERİ'NDE "GENÇLİK VE KİŞİSEL GELİŞİM" ANLATILDI

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrenci Toplulukları ile birlikte her cumartesi düzenlediği "Camlı Köşk'te Gençlik Söyleşileri"ne bu hafta Eğitimci Yazar Ali Bozgedik konuk oldu.

Programda "Gençlik ve Kişisel Gelişim" konusunu anlatan Bozgedik, insanların sürekli öğrenmeye açık olduğunu belirterek, "Her şeyi ben biliyorum dediğinizde zaten baştan kaybediyorsunuz. Kişisel gelişim, insanların kendini keşfetmesini, yeteneklerinin farkına varmasını, daha cesur olmasını sağlıyor, ilgi ve ihtiyaçlarını ortaya çıkarıyor. Risk alan insan haline getiriyor ve korkularının üzerine giden bir kişi yapıyor" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehir Konferansları'na Prof. Dr. Zekai Şen Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement