Şehir Şehir Gezip, Uyuşturucu ve Dopingle Mücadele Ediyor - Son Dakika
Güncel

Şehir Şehir Gezip, Uyuşturucu ve Dopingle Mücadele Ediyor

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, şehir şehir gezerek, uyuşturucu ile dopinge bulaşmamaları sporculara ve çocuklara ulaşıyor.

17.11.2018 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ENES SANSAR - Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, şehir şehir gezerek, uyuşturucu ile dopinge bulaşmamaları sporculara ve çocuklara ulaşıyor.

DUMESF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla, kentteki minik ve genç güreşçilerle bir araya gelip, uyuşturucu ile dopingin zararlarını çarpıcı örneklerle anlattı.

Ilıcak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 senede 400'e yakın seminer verip, uyuşturucu ve dopingle mücadele temalı birçok uluslararası şampiyona düzenlediklerini, aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığıyla iş birliği içinde okullara kütüphane kurduklarını söyledi.

"Doping ve uyuşturucu aynı şey"

Uyuşturucuya ve dopinge başlandıktan sonra değil, başlanmadan önce sporcuları eğitmek için çalıştıklarını vurgulayan Ilıcak, şöyle konuştu:

"Doping ve uyuşturucu aynı şey aslında. İkisinin de ham maddesi aynı ve ikisi de ölüme götürüyor. Bizim amacımız dopingden ve uyuşturucudan sporcuları uzak tutup, onların asıl ihtiyacı olan şeyin iyi bir aile yaşantısı ile temiz spor olduğunu göstermek. Yapmak istediğimiz, iyi sporcuların, temiz spor yapanların makbul olduğunu genç arkadaşlara anlatmak. Bizim yaptığımız uyuşturucuyu engellemek adına bir eylem değil. Bağımlı olmadan da yaşanabileceğini genç kardeşlerimize anlatmak."

Judo, tekvando ve kick boks sporlarıyla ilgilendiğini belirten Ilıcak, hayatının büyük bir bölümünün sporla geçtiğini, spor hayatı boyunca dopinge bulaşıp hayatı mahvolan çok sporcu gördüğünü, 13 yıldır da şehir şehir gezerek dopingle mücadele ettiğini aktardı.

"Doping kullanımı bir hayli fazla"

Uyuşturucu ile dopingle mücadele konusunda ailelere, okul öğretmenlerine ve antrenörlere çok iş düştüğünün altını çizen Ilıcak, birçok genci uçurumun eşiğinden aldıklarını belirtti.

Madde bağımlılığının genelde özenti ve arkadaş çevresiyle başladığına değinen Ilıcak, şunları kaydetti:

" Türkiye'de maalesef doping kullanımı bir hayli fazla. Hocalarımız da bundan şikayetçi. Bunu anlatabilmek için uluslararası organizasyonlar yapıyor, şampiyonalar düzenliyoruz. Ana temamız her zaman, 'uyuşturucuya ve dopinge hayır' oluyor. Bunları yaparken de bütün federasyonlardan yardım alıp, onlarla iş birliği içerisinde oluyoruz. Türkiye'deki genç jenerasyonun hayatıyla, onların ölümleriyle sonuçlanan bir oyun oynanıyor. Uyuşturucu bağımlısı hale getirerek, zehir satarak, genç jenerasyonumuzu öldürmeye çalışıyorlar. Bizim en yakın yol arkadaşlarımız, okul öğretmenlerimiz ve spor hocalarımız. Onlar daha dikkatli olmalı."

Şehir Şehir Gezip, Uyuşturucu ve Dopingle Mücadele Ediyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehir Şehir Gezip, Uyuşturucu ve Dopingle Mücadele Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement