Şehir Tiyatroları'nda Bu Hafta - Son Dakika
Kültür Sanat

Şehir Tiyatroları'nda Bu Hafta

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Aralık ayının son haftasında 10 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

26.12.2016 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28-30 Aralık 2016 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar şöyle;

Yangın Yerinde Orkideler, Saadet Hanım, Cibali Karakolu, Geç Kalanlar, Vakti Geldi, İki Arada Bir Yerde, Şahane Züğürtler ve çocuk oyunları: Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, Bir Gün Ayakkabımın Teki, Elma Kurdu Kırtık.

Aralık ayının son haftasında sahnelenecek oyunlar ve konuları şöyle;

YANGIN YERİNDE ORKİDELER

...Orkideleri hep bir "ballad" olarak düşündüm. Hakkı yenmişlerin, hayatın-toplumun- yerleşik düzeninin kıyısına itilmişlerin, uyurgezerlerin, mutsuzların, sırtından yaralıların, alkoliklerin, esrarkeşlerin, yalancıların, masal anlatıcılarının, gezginlerin, kaybedecek hiçbir şeyi olmayanların, filmleri balkondan ya da hususiden değil, birinciden yani en ön sıralardan seyredenlerin, dünyaya kekremsi, ekşi bir sırıtışla bakanların, sis ve dumanlar içinde yaşayanların, bilgiye ve bilgisizliğe aynı tiksintiyle yaklaşanların, bütün bunlara rağmen ya da birazda bunlardan ötürü insan kalmayı becerebilmiş olanların şarkısı olsun istedim Yangın Yerinde Orkideler.(Memet Baydur, 1990-İstanbul)
Mehmet Baydur'un yazdığı Hülya Karakaş'ın yönettiği oyunda; Can Ertuğrul, Emin And, Eraslan Sağlam, Gözde İpek Köse, Ömer Barış Bakova ve Zümrüt Erkin rol alıyor. Oyun, 28-30 Aralık 2016 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde.

SAADET HANIM

Ahmet Levent Pala'nın yazdığı Saadet Hanım, Tolga Yeter rejisiyle sahneye taşınıyor. Tenha bir banka şubesi, günün öğle saatleri. Emekli ilkokul öğretmeni Saadet Yurtlu parasını çekmek için bankaya gelir. Bugün aynı zamanda oğlu Sermet'in de doğum günüdür ve oğlu için sürpriz bir doğum günü kutlaması planlamaktadır. Ancak bugüne dair sürprizleri olan sadece Saadet Hanım değildir ve birkaç dakika sonra bankada yaşanacaklar Saadet Hanım'ın bütün planlarıyla beraber hayatını da altüst edecektir. Oyunda; Arda Alpkıray, Cafer Alpsolay, Ceren Kaçar, Çağlar Ozan Aksu, Elyesa Çağlar Evkaya, Esen Koçer, Hazal Uprak, Müslüm Tamer, Nilgün Kasapbaşoğlu, Selim Can Yalçın, Serap Doğan, Şenay Bağ ve Vildan Türkbaş rol alıyor. Oyun, 28-30 Aralık 2016 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde.

CİBALİ KARAKOLU

Cibali Karakolu hali hazırda varlığını koruyan pek çok gerçeğe ışık tutarak geçmişten günümüzü yansıtan eleştirel bir ayna olmayı başarıyor. Öğrenilmiş kadın erkek ilişkileri başta olmak üzere, paranın ilişkilerdeki etkisi, çeşitli kurumlardaki eksikliklerin neden olduğu yetersizlik, toplumsal ve politik yaşama dair eleştirilerle biçimlenen oyun, güldürmek kadar yeniden cevaplanması gereken pek çok soruyu da beraberinde getirmektedir. Henri Keroul ve Albert Barre'in yazıp Nedret Denizhan'ın yönettiği oyunda; Berrin Koper, Cem Uras, Derya Kurtuluş Oktar, Doğan Altınel, Eylül Soğukçay, Hülya Arslan, İbrahim Ulutaş, Murat Bavli, Murat Derya Kılıç, Müge Çiçek Türkoğlu, Naci Taşdöğen, Şehnaz Bölen Taftalı, Tarık Şerbetçioğlu ve Zihni Göktay rol alıyor. Oyun, 29-30 Aralık 2016 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde.

GEÇ KALANLAR

Yaşadığımız her günü güzel bir güne dönüştürmek varken, "güzel bir gün"ün bize çıkıp gelmesi için öylece oturup bekleriz. Çoğu zaman yaşamak yerine erteleriz. Tüketmenin bencilliğini, paylaşmanın samimiyetine yeğleriz. Oysa ihtiyacımız olan tek şey, biraz farkındalıktır. Geç Kalanlar, sordukları ve sordurduklarıyla seyircisine derinlikli bir yüzleşmenin resmini gösteriyor. Pervin Ünalp'ın yazıp Nihat Alpteki'nin yönettiği oyunda; Defne Gürmen, Elçin Atamgüç, Vildan Gürelman, Zafer Kırşan rol alıyor. Oyun, 28-30 Aralık 2016 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde.

VAKTİ GELDİ

Üç eski okul arkadaşı; bir iş adamı, bir bürokrat ve bir profesör yıllar sonra, rakip olarak karşı karşıya gelmiştir. Her üçü de yaklaşmakta olan seçimlerde belediye başkanlığına adaydır. Birbirleriyle yarışan bu adamların yaşamı aldıkları bir mektup sonucu altüst olur. Birbirlerinden habersiz buluşma yerine giden adamların yanlarına genç bir kadın gelir ve olaylar çözülmeye başlar. Gökhan Eraslan'ın yazıp Naşit Özcan'ın yönettiği oyunda; Ali Karagöz, Orhan Hızlı, Selçuk Soğukçay, Yeşim Koçak rol alıyor. Oyun, 28-30 Aralık 2016 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde.

İKİ ARADA BİR YERDE

Danis Tanovic'in "Tarafsız Bölge" adlı film senaryosundan oyunlaştırılan İki Arada Bir Yerde adlı oyun Yıldıray Şahinler'in rejisiyle sahneye taşınıyor. "İki Arada Bir Yerde", savaşın tam orta yerinde "iki taraf" haline gelmiş ya da düşürülmüş "asker-insan'ların" durumunu anlatıyor. Adları yaşam biçimleri, uğruna savaştıkları değerler, hatta beklentileri, birbirinin benzeri olanları ateş altındaki korkuları, tedirginlikleri, öfkeleri oyunda konu ediliyor. Oyunda; Alp Tuğhan Taş, Cengiz Tangör, Ertuğrul Postoğlu, Güzin Alkan, Mehmet Soner Dinç, Murat Coşkuner, Reyhan Karasu, Sefa Öztürk, Yıldıray Şahinler rol alıyor. Oyun, 29-30 Aralık 2016 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi'nde.
ŞAHANE ZÜĞÜRTLER

Rusya'daki devrimden sonra pek çok Rus asilzadesi batı ülkelerine kaçtı. Ouratieff çifti de bu ailelerden biridir. Çar'a ait yüklüce bir serveti de beraberinde getiren çift bu paraya dokunmaz, çeşitli evlerde hizmetçilik ve uşaklık yaparak hayatlarını sürdürmeye devam ederler. Ancak bu parada herkesin gözü vardır ve Ouratieff çifti parayı korumak için büyük bir gayret içindedir. Neticede, çok büyük bir servete hükmetmekle beraber yoksul bir hayat yaşayan çiftin başına akılalmaz olaylar gelir. Fransız bulvar tiyatrosunun öncülerinden aktör, yazar ve yönetmen Jacques Deval'in 1933'te yazdığı komedi, eğlenceli iki saat geçirmek isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat. Jacques Deval'ın yazıp Haldun Dormen'in yönettiği oyunda; Barış Çağatay Çakıroğlu, Buğra Can Ildırışık, Can Başak, Can Doğan, Ceylan Çete, Çağrı Özgür Hün, Dilay Taşkaya, Engin Akpınar, Hakan Güner, Müge Akyamaç, Onur Şirin, Özgün Akaçça, Süeda Çil rol alıyor. Oyun, 29-30 Aralık 2016 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde.

ÇOCUK OYUNLARI
ÜÇ KARDEŞ VE MUHTEŞEM KURT(3+ Yaş)

Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, çocuk seyirci için oldukça eğlenceli bir el kuklası oyunu. Oyun, üç afacan kardeşin, yaramazlıklarını ve herkesin korktuğu Muhteşem Kurt ile tanışıp arkadaş olmalarını, mümkün olduğunca yalın biçimde, çocukların gözünden anlatıyor. Okan Karaca'nın yazıp yönettiği oyunda; Okan Karaca ve Pınar Aygün rol alıyor. Oyun, 29 Aralık 2016 tarihinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde.

BİR GÜN AYAKKABIMIN TEKİ(3+ Yaş)

Rengarenk bir mutfak… Ama her yer çok dağınık… Oyuncu mutfağı toplamaktan sıkılıp gitmeye karar verir ama ayakkabısının tekini bir türlü bulamaz. O da ne, önce ayakkabısının diğer teki, sonra mutfaktaki her şey konuşmaya başlar. Kayıp ayakkabı, Kaptan Cook'u aramaya gitmiştir ve kim bilir başından ne maceralar geçmektedir… Derya Yıldırım'ın yazdığı, Özgür Kaymak'ın yönettiği oyunda Derya Yıldırım rol alıyor. Oyun, 29-30 Aralık 2016 tarihlerinde Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde.

ELMA KURDU KIRTIK(4-7 Yaş)

Zamanın birinde çok yaşlı kocaman bir elma ağacı varmış. Rüzgarda tatlı tatlı sallanan bu ağaç, çevresindekilere gölge yapar onları güneşten korurmuş. İnsanlar o ağaçtan güzel elmalar toplar sevdiklerine dağıtırmış. Sadece insanlar mı? Hayvanlar da çok severmiş bu ağacı, hatta bir çoğunun evi bu ağaçmış. Karıncalar, arılar, kelebekler, çekirgeler, kuşlar... Hepsi bu ağaçta birlikte yaşar, şarkılar söylermiş. İşte Elma Kurdu Kırtık da bu ulu bir elma ağacında yaşarmış. Kırtık, bir gün hayal ettiği mükemmel elmayı bulmak için yola koyulmuş. Sahip olduklarının değerini bilmeyen, arkadaşlarını ve komşularını hor gören Kırtık bu yolculukta mükemmel elmaya ulaşmak yerine çok daha kıymetli bir şeyin farkına varmış... B. Çağatay Çakıroğlu ve Ö. Barış Bakova'nın yazıp B. Çağatay Çakıroğlu'nun yönettiği oyunda; Elyesa Çağlar Evkaya ve Seda Çavdar rol alıyor. Oyun, 29-30 Aralık 2016 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Şehir Tiyatroları'nda Bu Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi
    21:47 Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi

    Bingöl'de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu kararın Bingöl'ün cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağını belirtti.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.


Advertisement