Şehir Tiyatroları'nda Yoğun Mesai - Son Dakika
Güncel

Şehir Tiyatroları'nda Yoğun Mesai

Şehir Tiyatroları\'nda Yoğun Mesai

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 4 yeni oyunu izleyicisiyle buluşturma telaşında.

07.03.2014 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü Alman yazar Tankred Dorst'un yazdığı, Behçet Necatigil'in dilimize çevirdiği "Dönemeç" isimli oyun, ilk kez SDKM Tatbikat Sahnesi'nde izleyici karşısına çıktı. Şehir Tiyatroları sanatçılarından Aysel Yılmaz'ın yönettiği oyunda Meltem Özsavaş, Çiğdem Sarıhan Benli, Volkan Dinç ve Sarper Saydam rol alıyor. Adeta saklanıyormuş gibi, insanlardan uzak bir coğrafyada yaşayan iki tuhaf kardeş ile tesadüfen yolları kesişen bir yabancının konu edildiği oyun büyük ilgiyle karşılandı.

DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ'NDE

Ley Kessler'in "Çıkmaz Sokak Çocukları" adlı eseri Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik'in usta yorumu ile 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde SDKM Büyük Sahne'de perdelerini açacak. Halen Broadway'de sahnelenen ve gişe rekorları kıran oyun, 1980'li yıllarda Kuzey Philadelphia'nın varoş bir semtinin kırık dökük bir evinde son derece zor şartlarda yaşayan iki kardeşin şiddet ve yoksulluk sarmalındaki hayatlarını konu ediyor. Halen yoğun şekilde prova çalışmalarının devam ettiği oyunda Levent Muradoğlu, Çağrı Mengüç ve Aydın Sigalı rol alıyor.

YALANCI, 5 NİSAN'DA SDKM'DE

Carlo Goldoni'nin "Yalancı" isimli oyunu, yalan söylemeyi bir yaşam biçimi haline getirmiş, üstüne üstlük bir de iflah olmaz bir çapkın olan Lelio'nun Venedik'e gelir gelir gelmez karşılaştığı iki kız kardeşe ve etrafındaki herkese söylediği, bitmez tükenmez yalanları konu alıyor. Levent Süner'in yönettiği oyunda Şehir Tiyatroları sanatçılarından Erdem Irmak, Cemal Aldıç, Utku Oğuz, İrem Kahyaoğlu, Işık Öztorun, Volkan Dinç, Betül Akgün, Tekin Ezgütekin, Seda Güven Şahin, Nurcan Tural, Aytek Mete Elgün ve Fatih Sevdi rol alıyor.

KIL ÇADIRLARIN DÜŞÜ

A. Kadir Bozkurt'un yazdığı, Şehir Tiyatroları sanatçılarından Veysel Sami Berikan'ın yönettiği "Kıl Çadırların Düşü", Osmanlı Devleti'nin yapılanmasını anlatan yarı belgesel niteliğinde danslı bir gösteri. Mayıs ayının ilk haftasında prömiyeri gerçekleştirilecek oyunda Mehmet Beyazıt, Talha Kaya, Şafak Karali, Nuri Karadeniz, Nursel Çeliktürk, Aslı Yiğit, Numan Ertuğrul Uzunsoy, Zeynep Özan, Ufuk Aşar, A.Yaşar Özveri, Ferdi Yıldız, Sonnur Şahin ve Sarper Saydam rol alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehir Tiyatroları'nda Yoğun Mesai - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement