Şehir Tiyatroları’ndan İki Yeni Oyun - Son Dakika
Güncel

Şehir Tiyatroları’ndan İki Yeni Oyun

Şehir Tiyatroları’ndan İki Yeni Oyun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Repertuarına İki Yeni Oyun Daha Kazandırmak İçin Kolları Sıvadı.

03.03.2011 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tiyatro, Peter Shaffer'ın "Karanlıkta Komedi" ile Bernad Slade'ın "Seneye Bugün" adlı eserlerini sahneleyecek. Provaları başlayan fars ve romantik komedi tarzındaki iki oyun Nisan ayında Kocaeli seyircisi ile buluşacak. "Karanlıkta Komedi" ve "Seneye Bugün" adlı oyunlar, "Resimli Osmanlı Tarihi" ve "Küheylan"ın ardından Şehir Tiyatroları'nın bu sezondaki yeni oyunları arasına girecek.

YENİ OYUNLAR GELİYOR

Kentin en önemli sanat kuruluşları arasında yer alan ve tiyatroyu kentle bütünleştiren Şehir Tiyatroları sezon içinde yeni oyunlar çıkarmaya devam ediyor. Tiyatro şimdi de iki önemli yazarın eserini repertuarına almaya hazırlanıyor.

SHAFFER'DAN "KARANLIKTA KOMEDİ"

Daha önce Peter Shaffer'ın "Küheylan" adlı eserini başarı ile yorumlayan Şehir Tiyatroları, yazarın yine önemli bir eseri olan "Karanlıkta Komedi" adlı fars tarzındaki oyununu sahneleyecek. 1960'ların Londra'sının çalkantılı günlerinde geçen, basit bir düşünce üzerine kurulmuş, esprili ve gürültülü bir fars olan oyun tiyatro literatüründe modern komedilerden biri olarak görülüyor.

SERDAR BİLİŞ YÖNETECEK

Yıldız Serpen'in Türkçeye çevirdiği "Karanlıkta Komedi" adlı oyunu Serdar Biliş yönetecek. Dekor-kostüm tasarımını Gamze Kuş'un yapacağı oyunda Brındsley Mıller'ı Erdem Irmak, Carol Melkett'ı Senem Arman, Miss Furnival'i Işık Öztorun, Colonel Melkett'i Barış Falay, Harold Gorringe'ı Volkan Dinç, Schuppanzıgh'ı Çağrı Mengüç, Clea'yı Çiğdem Benli ve George Bamberger'i de Cemal Aldıç oynayacak.

SLADE'IN ÖLÜMSÜZ ESERİ "SENEYE BUGÜN"

Şehir Tiyatroları'nın sahneleyeceği, Bernard Slade imzalı "Seneye Bugün" adlı oyununda ise yine Şehir Tiyatroları'nın başarılı oyuncuları rol alacak. Gencay Gürün'ün çevirdiği ve Şehir Tiyatroları Sanatçısı İbrahim Şahin'in yöneteceği oyunda Doris'i Seda Güven Şahin, George karakterini ise Tarık Keskiner canlandıracak. Dekor-kostüm tasarımlarının Veysel Çıracı'ya ait olacağı oyunun ışıklarını ise Cafer Yiğiter yapacak.

SIRA DIŞI BİR AŞKI KONU ALIYOR

1950'lerden 1970'lere kadar her yıl yalnızca bir gün buluşan bir erkekle bir kadının sıra dışı aşklarını anlatan oyun yıllar ilerledikçe hayatın getirdiği pek çok etmenin karakterleri nasıl dönüştürdüğünü anlatıyor. Bernand Slade'nin ölümsüz eseri 1978 yılında Same Time, Next Year ismiyle adlı beyaz perdeye aktarıldı. Ellen Burstyn ve Alan Alda'nın başrollerini oynadığı film, Ellen Burstyn'e En iyi Kadın Oyuncu Altın Küre ödülünü kazandırmıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehir Tiyatroları’ndan İki Yeni Oyun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement