Şehir Tiyatroları'nın Yeni Oyunu "Komşum Hitler" - Son Dakika
Kültür Sanat

Şehir Tiyatroları'nın Yeni Oyunu "Komşum Hitler"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu "Komşum Hitler", 17 27 Aralık tarihlerinde sahnelenecek.

16.12.2014 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu "Komşum Hitler", 17-27 Aralık tarihlerinde sahnelenecek.

İBB Şehir Tiyatroları'ndan yapılan açıklamaya göre, 2014-2015 sezonunda yerli yazarların eserlerine öncelik veren Şehir Tiyatroları, Ali Cüneyd Kılcıoğlu tarafından kaleme alınan oyunu Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde izleyici ile buluşturacak.

Yönetmenliğini Tolga Yeter'in yaptığı oyunun dramaturjisini Arzu Işıtman, sahne tasarımını Barış Dinçel, kostüm tasarımını Gamze Kuş, ışık tasarımını Mahmut Özdemir, efekt tasarımını ise Nesin Coşkuner üstlendi.

Modern toplumun içinde filizlenen ve çözülmediği takdirde yaşanılmaz bir dünyaya kapı açacak pek çok sorunu görünür kılmaya çalışan oyun, insan ilişkilerinden sosyal medyaya, modern dünyanın bir göstergesi olarak sunulan sanal yaşamın, giderek çağımız insanını kendi düzenine uyumlayan ya da yutan bir canavara dönüşmesini, gerçekle sahtenin iç içe geçtiği karakomedi olarak ortaya koyuyor.

Işıl Zeynep Tangör, Caner Çandarlı, Mahperi Mertoğlu, Tankut Yıldız, Emre Şen ve Aslı Nimet Altaylar'ın rol aldığı oyunun konusu kısaca şöyle:

"Yaşama bakışları birbirinden farklı iki çiftin buluştuğu sıradan bir akşam yemeğinde evde gelişen tuhaf olaylar sonucu arka odada sürpriz bir misafirin olduğu iddiası ortaya atılır. Bu kişinin Hitler olmadığının anlaşılması ve sosyal medya aracılığıyla kısa sürede tüm dünyada haber olması üzerine olaylar çığırından çıkar." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şehir Tiyatroları'nın Yeni Oyunu 'Komşum Hitler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement