Şehirderli Hanımlardan Kılıçdaroğlu'na Tepki - Son Dakika
Yerel

Şehirderli Hanımlardan Kılıçdaroğlu'na Tepki

Şehirderli Hanımlardan Kılıçdaroğlu\'na Tepki

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Yürütme Kurulu üyesi Zeynep Polat, yaptığı basın açıklamasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için kullandığı ifadelerden dolayı kınadı.

06.04.2016 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Yürütme Kurulu üyesi Zeynep Polat, yaptığı basın açıklamasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için kullandığı ifadelerden dolayı kınadı.

Polat, Kılıçdaroğlu'nun ifadelerini bir kadın olarak hadsiz, seviyesiz ve onur kırıcı olarak nitelendirdiklerini ifade etti. Zeynep Polat'ın açıklamaları şöyle:

"Ülke siyasetinde etkin bir siyasetçinin, tecavüz karşıtı konuşmalar yaptığı sırada kullandığı ifadeler hiçbir ahlaki değere sığdırılamaz. Kullanılan ifadeler kadına karşı taciz ve istismar içermektedir. İnsani değerleri, ahlak kurallarını umursamayarak sadece siyasi rakibine muhalefet yapma uğruna sarf edilen bu çirkin açıklama, toplumsal şiddeti de tetiklemektedir. İnsanı tanıtan en önemli özelliklerden bir tanesi konuşma tarzıdır. Üslupla hayata bakış açısı ve kişilik arasında güçlü bir bağ vardır.

Siyaset yapan kişilerin edep, nezaket ve üsluplarına dikkat etmesi gerekmektedir. Hele muhatap bir kadınsa bu dikkat ve titizlik en üst düzeyde olmalı. Milletimizin genel ahlak ve kültür yapısı, inanç esaslarımız, kadına verdiği değer zaten bize bunu öğretiyor. Siyasette muhalefet yapma adına Sayın Ramazanoğlu için kullanılan ifadeler hiçbir şekilde kabul edilemez, hoş görülemez, dil sürçmesi olamaz.

Bu bağlamda ŞEHİRDER'li hanımlar olarak, Kemal Kılıçdaroğlu'nu toplum ve siyasi ahlakı, kamu vicdanını ve kadınlarımızı rahatsız eden konuşmalarından dolayı kınıyor, Sayın Kılıçdaroğlu'nun en kısa zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'ndan ve tüm kadınlardan özür dilemesini bekliyoruz." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehirderli Hanımlardan Kılıçdaroğlu'na Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement