Şehirlerimiz Kültürel Zenginliğiyle Ayağa Kalkıyor" - Son Dakika
Politika

Şehirlerimiz Kültürel Zenginliğiyle Ayağa Kalkıyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Şehirlerimiz kimliklerini hatırlıyor, kim olduğunu hatırlıyor, karakterini hatırlıyor.

15.09.2018 21:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Şehirlerimiz kimliklerini hatırlıyor, kim olduğunu hatırlıyor, karakterini hatırlıyor. Şehirlerimiz yavaş yavaş kimliği ve karakteriyle, sanatıyla ve kültürel zenginliğiyle ayağa kalkıyor." dedi.

Ünal, Onikişubat Belediyesi Spor Salonu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, şehirlerin özgün hikayeleri olduğunu söyledi.

Şehirlerin birer kahramanlık hikayesi olduğunu belirten Ünal, şunları kaydetti:

"Şehirlerimiz kimliklerini hatırlıyor, kim olduğunu hatırlıyor, karakterini hatırlıyor. Şehirlerimiz yavaş yavaş kimliği ve karakteriyle, sanatıyla ve kültürel zenginliğiyle ayağa kalkıyor. Bunu kim yapıyor? Bunu bizler yapıyoruz. Bunu bu şehrin evlatları yapıyor. 2011 yılında ilk geldiğimde ne demiştim? Bir şehri ayağa kaldıracak olan o şehrin evlatlarıdır. O yüzden şehrin evlatlarına sahip çıkacağız ama şehrin evlatları da birbirine sahip çıkacak."

İnsanların merhamet duygusunu kaybetmemeleri gerektiğini dile getiren Ünal, "Bir insanın kalbinden merhameti çekip alırsanız vahşileşir. Bizim inancımızda merhamet etmeyene merhamet olunmaz. Merhamet etmeyen artık vahşileşmiştir. 'Kalbimizde muhafaza etmemiz gereken en temel şey nedir?' diye bana soracak olursanız 'İyilik ve merhamet duygusu, yardımlaşma, paylaşma ve kardeşliktir.' derim." ifadelerini kullandı.

Ünal, asıl imtihanın varlık içinde kardeşlik, muhabbet ve merhamet duygusunu korumak olduğuna dikkati çekerek, Müslüman'ın hırs sahibi olmadığını söyledi.

Müslüman'ın azim ve gayret sahibi olduğunu belirten Ünal, "Hırs nefistendir, azim ise imandandır. Çevrenizde hırslanan birisini görürseniz Allah rızası için Müslüman kardeşinizi uyarın. Hırs yapmasın çünkü o hırs ona sahip olur. Bir süre sonra insanlığından geriye hiçbir şey kalmaz." uyarısında bulundu.

Açılışın ardından Onikişubat Belediyesince amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Şehirlerimiz Kültürel Zenginliğiyle Ayağa Kalkıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement