Şehit Aileleri Açlık Grevi Yerine Uzlaşmayı Seçti - Son Dakika
Güncel

Şehit Aileleri Açlık Grevi Yerine Uzlaşmayı Seçti

Ankara Güvenpark'ta kuracakları çadırlarda açlık grevine başlayacaklarını duyuran şehit aileleri ve gaziler, taleplerinin yerine getirileceği sözünü alarak grevden vazgeçti.

13.11.2012 13:02  Güncelleme: 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taleplerini dile getirmek amacıyla bugün Ankara Güvenpark'ta kuracakları çadırlarda açlık grevine başlayacaklarını duyuran şehit aileleri ve gaziler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri ile görüşüp, taleplerinin yerine getirileceği sözünü alarak grevden vazgeçti.

Bir grup şehit yakını ve gazi, taleplerinin dikkate alınmadığı gerekçesiyle açlık grevi kararı aldıklarını belirterek Ankara'da bir araya geldi. Kızılay'da toplanan grup açlık grevine başlamadan önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları ile görüşerek Bakanlığa taleplerini ilettiler. Görüşmenin ardından grevden vazgeçen şehit yakınları ve gaziler basın açıklaması yaptılar.

Şehit yakınları ve gaziler adına basın açıklamasını yapan Gazi Necmi Harman, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Zahteroğulları ile görüşme yapıp taleplerini ilettiklerini belirterek, "Kendileri söz verdi. Özlük haklarımızla ilgili bütün çalışmaları bugün başlatacaklar. Talimat verildi ve bizler açlık grevinden şu an için vazgeçiyoruz" dedi.

Hükümete seslenen Harman, bedelli askerlik kanunun çıkarıldığını buradan elde edilen paranın ise şehit yakınlarına ve gazilere verilmesini istediklerini ifade etti. Açlık grevinden vazgeçtiklerini söyleyen Harman, bundan sonrası için taleplerinin olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bebek katilinin idam edilmesi. Vatana ihanet yasasının yeniden çıkarılması. Şehit ve gazi bakanlığının kurulması. Şehit ailelerine verilen 2'nci iş hakkından doğan feragat hakkının değiştirilmesi. 6'ncı dereceye ödenen maaşların 2 bin TL'den başlayarak 1'inci dereceye kadar kademeli olarak arttırılması. Vatani görevlerini ifa ederken amirlerince görevlendirilmiş, bu görevler dışında eğitim, atış, tatbikat ve nöbet esnasında sakat kalan ordu vazife malullerinin, vazife şehitlerinin görev gazisi, görev şehidi olarak 2330 nolu nakti tazminat kapsamına alınması. Terörle mücadele kapsamı dışında kalan görev gazisi sayılmayan Ordu Vazife Malulleri'nin iş hakkı ve konut kredisinden yararlandırılması. Devlet Övünç Madalyası verilenlere "Madalya Maaşı" verilmesi. Kıbrıs, Kore savaşında yara almış olan gazilerimize terörle mücadele kapsamındaki haklardan yararlanmasının sağlanması. Sağlık ve ilaç katkı paylarının kaldırılması. Gazilerin yüz kızartıcı işlerde çalıştırılmaması. Bizler gazilerin ve şehit yakınlarının tuvalet temizliği, çaycılık gibi işlerde çalıştırılmasını istemiyoruz."

Taleplerinin karşılanacağının beyan edildiğini dile getiren Harman, isteklerinin olmaması durumunda açlık grevlerinin tekrar gündeme gelebileceğini söyledi. Açlık grevi yapmak yerine asıl amaçlarının devlete seslerini duyurmak olduğunu belirten Harman, "Biz PKK'lı değiliz. Bizler ses getirmek istedik, sesimiz duyulsun istedik" diye konuştu.

Açlık grevi girişimlerinin derneklerle alakalı olmadığını ifade eden Harman, "BDP'li vekiller açlık grevleri yapıyorlar. Ama maşallah sürekli yiyorlar. Abdullah Öcalan İmralı'da yatacağına gitsin normal vatandaş gibi cezaevlerinde yatsın. El bebek gül bebek her istedikleri olmasın. PKK terör örgütüdür. Bizleri sakat bırakan kişilerdir. Vatanına ihanet etmiş kişilerdir. Ölüm orucu mu yapıyorlar, hepsi ölsün, biz onlara bakmak zorunda değiliz. PKK ölmeye mahkumdur" açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Aileleri Açlık Grevi Yerine Uzlaşmayı Seçti - Son Dakika


Advertisement