Şehit Aileleri İçin "2. İş Hakkı Yönetmeliği" - Son Dakika
Yerel

Şehit Aileleri İçin "2. İş Hakkı Yönetmeliği"

Bitlis Şehit Aileleri Derneği Başkanı Seyfettin Apak, "2.İş Hakkı Yönetmeliği'nde, şehit çocukları mağdur etmemeli ve şehit çocuklarına yönetmelik engeli konulmadan bu hak rahatça kullandırılmalı" dedi.

14.10.2012 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Şehit Aileleri Derneği Başkanı Seyfettin Apak, "2. İş Hakkı Yönetmeliği'nde, şehit çocukları mağdur etmemeli ve şehit çocuklarına yönetmelik engeli konulmadan bu hak rahatça kullandırılmalı" dedi.

Apak, yaptığı yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılması beklenilen "2. İş Hakkı Yönetmeliği"ne göre, şehit çocuklarının sessiz bir şekilde mağdur bırakıldığını iddia etti.

Şehit ailelerinin dışında tüm Türkiye'nin bu konuya duyarsız kaldığını ifade eden Apak, şunları kaydetti:

"Çıkarılacak olan yönetmelik şehit ailelerini derinden üzdü. Ülke olarak verilen haklara milletimiz sevinmişti. Ancak işin iç yüzü çıkan yasaya göre değil de İçişleri Bakanlığı'nca çıkarılmaya çalışılan yönetmelikle, şehit çocukları mağdur duruma getirilecek, aileler arasında ciddi parçalanmalar olacak ve şehit aileleri ile çocukları karşı karşıya gelecek. Dernek olarak şehit aileleri arasında ayrımcılık yaşanmaması ve beraberliği sağlamak amacıyla, sayısız faaliyet düzenlemeye çalışırken, tek bir yönetmelikle bunu bölmeye hiçbir kamu kurumunun hakkı yoktur. Türk Milleti bu konuda çok hassas. Hiçbir zaman şehidini, gazisini ve bunların geride bıraktığı birinci derecedeki yakınlarını sahipsiz bırakmayacaktır."

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Levent Harman - BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehit Aileleri İçin '2. İş Hakkı Yönetmeliği' - Son Dakika


Advertisement