Şehit Aileleri Teröristler İçin İdam İstedi - Son Dakika
Güncel

Şehit Aileleri Teröristler İçin İdam İstedi

Şehit Aileleri Teröristler İçin İdam İstedi

Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Rize Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu yaptığı konuşmada, idamın geri getirilmesini talep etti.

18.03.2015 12:46  Güncelleme: 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Rize Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu yaptığı konuşmada, terör suçları için idamın geri getirilmesini talep etti.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Rize'de çeşitli etkinlikler düzenlendi. İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerde Rize Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu bir konuşma yaptı. Aksu konuşmasında, Türk ve Kürtlerin Çanakkale'de vatanın ve milletin birliği, bütünlüğü için omuz omuza savaşarak şehit düştüklerini hatırlatarak, kardeşlik ilkesinden taviz vermeyeceklerini belirtti. Aksu, teröristler için ise idam istedi. Aksu yaptığı konuşmasında, "Biz şehit ve gazi aileleri olarak kardeşlik ilkesine bağlı kalacağımıza söz veriyoruz. Ancak vatanın bölünmez bütünlüğüne göz diken, devletine, milletine, askerine, polisine, öğretmenine kurşun atanlar ile ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanmasına engel olmak için bağımsızlığımızı temsil eden, rengini kanımızdan alan bayrağımızı indirmeye kalkanlar ile asla kardeş olmadık olamayız. Bu topraklara ihanet edenler insan olamaz. İnsan olmayanlar ile de bizim kardeşliğimiz sağlanamaz. Onlara hak ettikleri en ağır ceza verilmelidir. Bizim talebimiz idamdır. Bir şehit abisi olarak, askeri görevini şehit kardeşi ile birlikte Doğu'da yapmış birisi olarak söz konusu vatan olursa aynı duyarlılıkla görev almaya hazırım. Rengini kanımızdan almış olan bayrağımızı indirmeye çalışan, damarlarındaki kanın nereden geldiği belli olmayanlara karşı insancıl olarak davranılmamasını talep ediyoruz. Onların cezası ölümdür" dedi.

Konuşmayı Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, bürokratlar, şehit ve gazi yakınları ile öğrenciler dinledi. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Aileleri Teröristler İçin İdam İstedi - Son Dakika


Advertisement