Şehit Aileleri ve Gazi Yakınları İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Şehit Aileleri ve Gazi Yakınları İftarda Bir Araya Geldi

Şehit Aileleri ve Gazi Yakınları İftarda Bir Araya Geldi

Bitlis’in Ahlat İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen iftar yemeğinde, ilçede bulunan Şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi.

05.07.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen iftar yemeğinde, ilçede bulunan Şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi.

İlçede ki bir restoranda düzenlenen iftar yemeğine Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı A. Zafer Bayram, bazı kurum amirleri, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Ahlat Temsilcisi Musa Gürbüz ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Şehit aileleri ve gazilerle birlikte iftar açan kurum amirleri, burada bir süre sohbet ettiler. Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve diğer kurum amirleri şehit aileleri ve gazilere yakın ilgi gösterdiler.

Düzenlenen iftar yemeğinin ardından konuşma yapan Kaymakam Tekbıyıkoğlu: "Bu tür organizeler Devlet geleneklerimizin içerisinde bir kültür haline gelmeye başladı. Çalıştığımız hemen hemen her yerde tüm mülki idare amirleri özellikle Ramazan döneminde, Şehit aileleri ve Gazilerimizle bir araya gelmeye çalışıyor. Bizde bu yıl Ramazan ayının ortasında bir araya gelmeyi uygun bulduk. Tabi Şehitlik ve Gazilik makamı milletimiz için çok önemlidir. Bin yıllardan beri Devletimiz, milletimiz Dünya sahnesinde ve bağımsız bir şekilde yaşamaktadır. Bu bağımsız şekilde yaşamanın da bir bedeli var. Bu bedelde kendi kanımızı dökmek ve canımızı vermektir. İşte şehitlerimizde canlarını verenlerdir. Gazilerimiz ise canlarını vermek için gidip bazen kolunu, bazen bacağını bazen de o şerefe nail olarak dönen insanlardır. Şöyle bir baktığımızda milletimizin hemen hemen her ferdinin bir akrabasının bu şerefe nail olduğunu görüyoruz. Bu coğrafyada bağımsız yaşamanın bir bedeli var. Bizde bunu fazlasıyla veriyoruz. Bedeli de ödeyen Şehit ailelerimize, gazilerimize ve yakınlarına Devlet olarak mümkün olduğu kadar en fazla muhabbeti göstermek durumundayız. Bu münasebetler kendilerinin Devletle olan her türlü iş ve iştigallerinde her hangi bir sorunda mümkün olduğu kadar yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Talimatlarım arasındadır, bütün iş ve işlemlerinde öncelik tanınsın, ayakta tutulmasınlar ve mümkün olduğu kadar süratle işleri görülsün. Bu akşam birlikte dualar ederek iftarımızı açtık. İftardan sonra ise güzel bir sohbet gerçekleştirdik" dedi.

Ardından Şehit aileleri ve Gazilere çeşitli hediyeler verilmesiyle birlikte iftar programı sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Aileleri ve Gazi Yakınları İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika


Advertisement