Şehit Ailelerinin Acısı Dinmiyor - Son Dakika
Güncel

Şehit Ailelerinin Acısı Dinmiyor

Muş'ta, 21 yıl önce terör örgütü PKK ile girdikleri çalışmada şehit olan köy korucuları Mehmet Selim Yalçın ile Mirzeyidin Süne'nin aileleri, bir bayramı daha evlatları olmadan karşılamanın burukluğuyla karşılıyor.

04.07.2016 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta, 21 yıl önce terör örgütü PKK ile girdikleri çalışmada şehit olan köy korucuları Mehmet Selim Yalçın ile Mirzeyidin Süne'nin aileleri, bir bayramı daha evlatları olmadan karşılamanın burukluğuyla karşılıyor.

İlçeye bağlı Saray Mahallesi'nde yaşayan Yalçın ailesinin yüreğindeki acı, aradan geçen zamana rağmen ilk günkü tazeliğini koruyor.

21 yıldır oğlunun hasretini çektiğini dile getiren baba Hatip Yalçın, oğlunu şehit eden teröristleri lanetledi.

Yalçın, oğlundan geriye kalan torunlarının sevgisiyle hayata tutunduğunu belirterek, "Ateş, düştüğü yeri yakar. Bizim evimize 21 yıl önce ateş düştü. Bundan sonra kimsenin evine ateş düşmesin. Oğlum şehit düştüğü günden beri her günümüz, her bayramımız üzüntülü geçiyor. Bir şehit babası olarak, hiçbir askerin, polisin, korucunun ölmesini, çocuklarının yetim kalmasını istemiyoruz. Bu acıyı yıllardır çekiyoruz, bundan sonra kimsenin evine ateş düşmesin." diye konuştu.

Terör çocukları yetim bıraktı

Şehidin oğlu Enver Yalçın ise terör saldırısı nedeniyle altı kardeşiyle babasız büyüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Küçücük yaşta çocuklar yetim kalıyor. En küçük kardeşim henüz anne karnında iken babam şehit oldu. Babamıza doyamadan onu kaybettik. O zamandan bu yana biz bayramları, özel günleri çok buruk yaşıyoruz. Babamızın hasretini her bayram yaşıyoruz. Biz hayata böyle başladık ama bu acı günlerin son bulmasını isteriz. Küçük çocuklar bayramlarda babasız kalmasın."

Şehit çocuklarından teröre tepki

Muş'a bağlı Ağılı Köyü kırsalında terör saldırısı sonucu şehit düşen Mirzeyidin Süne'nin çocukları da terör örgütüne tepki gösterdi.

Şehidin oğlu Kerem Süne, terör örgütünün bölgede insanların huzuruna kastettiğini vurgulayarak, "Hainler emellerine ulaşamayacak. Güçlü ve kararlı bir devletimiz var. Devletimizin bunu, kısa sürede çözeceğine inanıyoruz." dedi.

Şehidin kızı Türkan Süne de henüz bir yaşındayken babasının şehit düştüğünü belirterek, "Babamı sadece fotoğraflardan gördüm. Her bayramda acı ve keder yaşıyorum. Keşke babamı görseydim. Her bayramda baba özlemi yaşıyorum. Bir asker, polis veya kurucu şehit olduğunda, onların çocuklarını gördüğüm zaman çok üzülüyorum. Onlarda hep kendimi görüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Ailelerinin Acısı Dinmiyor - Son Dakika


Advertisement