Şehit Annenin Eşi Karakaya: "Nice Bedirhan'lar, Mustafa'lar Yetişecek" - Son Dakika
Güncel

Şehit Annenin Eşi Karakaya: "Nice Bedirhan'lar, Mustafa'lar Yetişecek"

Şehit annenin eşi Karakaya: "Nice Bedirhan'lar, Mustafa'lar yetişecek" Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında bebeği ve eşi şehit düşen Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde oğlunun isminin verildiği anaokulu ziyaret ettiSİVAS - Hakkari'nin...

11.08.2018 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit annenin eşi Karakaya: "Nice Bedirhan'lar, Mustafa'lar yetişecek"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında bebeği ve eşi şehit düşen Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde oğlunun isminin verildiği anaokulu ziyaret etti

SİVAS - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu eşi Nurcan Karakaya ve 10 aylık bebeği Bedirhan Mustafa'yı şehit veren Astsubay Çavuş Serkan Karakaya Sivas'ın Şarkışla ilçesinde oğlunun isminin verildiği anaokulu ziyaret etti. Karakaya, "Allah devlet büyüklerimize zeval vermesin. Çok teşekkür ediyorum. Acımızı bir nebze olsun hafifletmek için çok gurur verici bir proje yapmışlar. Buradan nice Bedirhan'lar, Mustafa'lar çıkacak" dedi.

Yüksekova'da 31 Temmuz'da, eşi Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'yı görev yaptığı üs bölgesinde ziyaret ettikten sonra kendi kullandığı otomobiliyle dönerken PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu annesi Nurcan Karakaya ile birlikte şehit olan Bedirhan Mustafa'nın ismi Sivas Valiliğin girişimleriyle Sivas'ın Şarkışla ilçesinde anaokuluna verildi. Eşinin doğum gününü mezarı başında kutlamak için Şarkışla'ya gelen Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, babası Mustafa Karakaya ile birlikte oğlunun isminin yaşatılacağı Yıldırım Mahallesi'ndeki anaokulunu ziyaret etti. Okulu gezen Karakaya duygusal anlar yaşadı.

Astsubay Çavuş Serkan Karakaya oğlunun isminin anaokuluna verilmesiyle acılarının bir nebze olsun hafiflediğini ifade ederek, "Buradan nice Bedirhan'lar, Mustafa'lar çıkacak. İnşallah vatan için, millet için, bayrak için savaşan Bedirhan'lar, Mustafa'lar çıkar inşallah. Rabbim devletimizin büyüklerine zeval vermesin. Ülkemizi bölmek isteyenleri de Rabbim kahretsin. 10 aylık bebek onlar için ne anlam ifade diyordu düşünüyorum bir şey bulamıyorum. Bebeğe taş at deseniz taş atmayacak, silah tut deseniz silah tutamayacak ondan ne istediniz. Eşim yine aynı elinde silah tutamazdı. Korkardı o tutup da teröriste kurşun mu sıkacaktı. Ama teröristler bunları düşünmediği için savunmasız bebek ve annesinden can istemişler onlarda vatan için canını seve seve feda etti" dedi.

"Türkiyey'yi bölemeyecekler"

Ciğerinin yandığını anlatan Karakaya, "Ama böyle güzel şeyleri gördükçe bir nebze de olsa hafifliyoruz. Allah milletimizi, devletimizi her zaman var etsin, zeval vermesin. 81 milyon kişi ağladı 12'nci gün bugün. 12 gündür burada olsun, kendi evimizde olsun gelenimiz, gidenimiz eksik değil Allah herkesten razı olsun gelenden, gelmeyenden, gelmek isteyip de gelemeyenden herkesten razı olsun Rabbim. Türkiye'yi bölemeyecekler, buna güçleri yetmeyecek. Al bayrağımız, ay yıldızımız her zaman dalgalanacak inşallah, ezanımızı dindiremeyecekler. Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye konuştu.

Patlamada gelini ve torununu kaybeden Mustafa Karakaya torunun isminin okulda yaşatılacağı için gurur duyduğunu belirterek, "Çok teşekkür ederim büyüklerimize, bizim için gurur verici. Allah razı olsun büyüklerimizden vatan millet sağolsun daha nice nice Bedirhan'lar bu okullarda yetişip devletimiz, Türkiye'miz, bayrağımız için savaşacaklar. Daha nice Bedirhan'lar, Mustafa'lar şehit olacak. Biz bayrağımızın her zaman göklerde dalgalanması için her zaman hazırız. Allah bin kere razı olsun devlet büyüklerimizden. Allah bu acıyı kimseye göstermesin. Bunları yapanları Allah kahretsin. Rabbim onları iki cihanda güldürmesin" ifadelerini kullandı.

Şehit Annenin Eşi Karakaya: "Nice Bedirhan\'lar, Mustafa\'lar Yetişecek"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Annenin Eşi Karakaya: 'Nice Bedirhan'lar, Mustafa'lar Yetişecek' - Son Dakika

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement