Şehit Annesi İsteğini Yerine Getiren, Kaymakam Gülenç'e Kürtçe Teşekkür Etti - Son Dakika
Güncel

Şehit Annesi İsteğini Yerine Getiren, Kaymakam Gülenç'e Kürtçe Teşekkür Etti

Şehit Annesi İsteğini Yerine Getiren, Kaymakam Gülenç\'e Kürtçe Teşekkür Etti

DİYARBAKIR'ın Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç, şehit annesi Hacı Muhsine Yıldız'ın isteği üzerine Esentepe Mahallesi'ndeki evine giden yola parke taşı döşemesini sağlayarak, yeni yapılan parka da şehit oğlu Erdal Yıldız adını verdi.

16.08.2017 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'ın Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç, şehit annesi Hacı Muhsine Yıldız'ın isteği üzerine Esentepe Mahallesi'ndeki evine giden yola parke taşı döşemesini sağlayarak, yeni yapılan parka da şehit oğlu Erdal Yıldız adını verdi. HDP İlçe Başkanı eski yardımcısı Mehmet Pınar da, hizmetlerinden dolayı Başkanvekili Gülenç'e teşekkür etti.

Bingöl Kiğı İlçesi İlbey Vadisi'nde vatani görevini yaparken, 25 Kasım 1996 tarihinde çıkan çatışmada şehit olan Erdal Yıldız'ın annesi Hacı Muhsine Yıldız'ın isteği üzerine, Bismil İlçesi Esentepe Mahallesi'ndeki 1 kilometrelik şose yol, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç'in talimatı ile bir ay içerisinde yapılarak hizmete girdi. Bismil Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç, Esentepe Mahallesi'ne ziyaretleri sırasında, kendisini karşılayan mahalleli kadınlarla tercüman aracılığı ile konuşarak sorunlarını dinledi. Burada şehit annesi olduğunu öğrendiği Hacı Muhsine Yıldız'ın, 1 kilometrelik yolunun yapılması yonünde talepte bulunduğunu belirten Başkanvekili Gülenç, şöyle dedi:

"Yaklaşık 2 ay önce mahalle ziyaretimizde şehit Erdal Yıldız'ın annesi Hacı Muhsine Yıldız, evine giden 1 kilometrelik yolun yapılması talebinde bulundu. Kısa süre içerisinde çalışmalara başlayarak yolu tamamladık. Ayrıca Esentepe Mahallesi'nde yaptığımız parka da şehidimizin adını verdik. Şehit Erdal Yıldız Parkı'nın açılışını da yine aile ile birlikte yaptık. Başta şehit aileleri olmak üzere ilçe merkezinde veya köylerde olsun, vatandaşlarımıza hizmet etmek, boynumuzun borcu. Devletin imkanlarını, halkın hizmetine sunuyoruz. Huzur ve güvenin sağlanmasıyla birlikte ihtiyaç duyulan hizmetleri de bir bir yapmaya devam ediyoruz. Bir çok güzel projemiz var. Bunları imkanlarımız ölçüsünde hayata geçiriyoruz."

Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan şehit Erdal Yıldız'ın annesi Hacı Muhsine Yıldız, Belediye Başkanvemiyi Turgay Gülenç'e teşekkür ederek, 30 yıl önce Bismil'le taşındıklarını söyledi. Yıldız, "Keşke bu Kaymakam 30 yıl önce burada görev yapsaydı. 20 yıl önce oğlum şehit oldu. Kaymakam beye rica ettim evimizin yolunu yaptı. Gece namazında kaymakam ve arkadaşlarına dua ediyorum. Allah onlardan razı olsun, Allah yardımcıları olsun. Kaymakam bey oğlumu işe almasıyla beni daha da mutlu etti. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin ve devletimizi daha da büyütsün inşallah" diye konuştu.

Annesinin Kürtçe yaptığı konuşmayı Türkçe'ye çevirenşehidin kardeşi Niyazi Yıldız da, şöyle dedi:

"Sayın belediye başkanı ve kaymakamımıza sonsöz teşekkür ediyorum. 30 yıldır böyle bir hizmet görmedik. Keşke kaymakamımız 30 yıl önce Bismil'e gelmiş olsaydı, bu çalışmalar 30 yıl önce olacaktı. Ayrıca sayın kaymakamımız anneme verdiği sözü yerine getirdi. Bismil'de yapılan parkların birine de şehit ağabeyimizin ismini vererek parkın açılışını da beraber yaptık. Bunun için de belediye başkanımıza ve belediye çalışanlarına sonsöz teşekkürlerimi iletmek istiyorum."

HDP Bismil İlçe Başkanı eski yardımcısı ve Buğday Pazarı Kooperatif Başkanı Mehmet Pınar da, çalışmalarından ve hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Kaymakam Turgay Gülenç'e teşekkür etti. Önceki belediyelerin yapamadığını yaptığını anlatan Pınar, şunları söyledi:

"Kayyum gelmeden önce belediyeye çok gittik ama bir türlü buğday pazarına asfalt yapamıyorlardı. Allah kaymakam beyden razı olsun. Belediyede göreve başladıktan sonra buraya asfalt yapmaya başladı. O olmasaydı burayı kimse asfaltlama yapamayacaktı. Daha önce kışın çamurdan, yazın da tozdan fazla duramıyorduk. Allah kaymakam beyden razı olsun havaalanı gibi bir yol yaptı. Allah Kaymakam beyden razı olsun biz ondan çok razıyız. Bu başkan ne kadar görevde kalırsa Bismil için o kadar iyidir. Kamyon garajı, sebze hali, buğday pazarı, terminal ve ilçe otogarı yapıyor. Bu hizmetlerle Bismil daha da güzel olacak."

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Annesi İsteğini Yerine Getiren, Kaymakam Gülenç'e Kürtçe Teşekkür Etti - Son Dakika


Advertisement