Şehit Annesi "Yılın Annesi" Seçildi - Son Dakika
Kültür Sanat

Şehit Annesi "Yılın Annesi" Seçildi

Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde geçen yıl teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Sefa Kabakkaya'nın annesi Nurcan Kabakkaya "yılın annesi" seçildi.

13.05.2018 00:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde geçen yıl teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Sefa Kabakkaya'nın annesi Nurcan Kabakkaya "yılın annesi" seçildi.

Ordu'da, Altınordu Belediyesince Anneler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Belediye Başkanı Engin Tekintaş, belediye binasında gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, evlat yetiştirmenin anneler için en kutsal görev olduğunu söyledi.

Annelik duygusunun her yıl özel olarak hatırlanması için gayret gösterdiklerini anlatan Tekintaş, "Bugün bu özel günü yeniden gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Evlat yetiştirmek anneler için en kutsal görevlerden bir tanesidir. Onların büyüdüğünü görmek, her anında yanında olmak annelerin en büyük mutluluğudur. Bu kapsamda çok değerli annelerimiz için yaptığımız bu tür programları gelecek yıllarda çok daha kapsamlı şekilde devam ettireceğiz." dedi.

Tekintaş, ülkenin güvenliği ve geleceği için gözünü kırpmadan evlatlarını şehit veren anneleri canı yürekten tebrik ederek, "Bugünlerde o annelerimizin acısını da paylaşarak yolumuza devam ediyoruz. Bu vesileyle şehit ailelerimize Allah'tan sabır diliyor, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum." diye konuştu.

Başkan Tekintaş'ın eşi Münire Tekintaş ise annelerin toplumun temel direği olduğuna dikkati çekerek, tüm annelerin gününü kutladı.

Konuşmaların ardından, Başkan Tekintaş, geçen yıl şehit olan Sefa Kabakkaya'nın annesi Nurcan Kabakkaya'ya Yılın Annesi ödülünü takdim etti.

Etkinliğe AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak'ın eşi Hatice Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın eşi Yeter Yılmaz ile davetliler katıldı.

Şehit Annesi "Yılın Annesi" Seçildi
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şehit Annesi 'Yılın Annesi' Seçildi - Son Dakika

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi
    21:47 Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi

    Bingöl'de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu kararın Bingöl'ün cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağını belirtti.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.


Advertisement