Şehit Askerin Cenazesi, Slogansız Törenle Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Askerin Cenazesi, Slogansız Törenle Toprağa Verildi

Şehit Askerin Cenazesi, Slogansız Törenle Toprağa Verildi

Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan kısa dönem askerlerden 26 yaşındaki onbaşı Mücahit Coşkun'un cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

16.09.2012 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan kısa dönem askerlerden 26 yaşındaki onbaşı Mücahit Coşkun'un cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde, şehit askerin ailesinin isteği üzerine slogan atılmadı. Şehit askerin babası Şeref Coşkun, oğlunun şehit olmasında ihmal ve kusuru olanlar varsa devletin hesap sormasını isterken, 10 aylık kızı Ayşe ile tabutun başında eşi ile vedalaşırken gözyaşı dökmeyen Elif Coşkun ise, "Lafa söze gerek yok, her şeyin bittiği yerdeyiz" dedi.

Maden mühendisi olan şehit onbaşı Mücahit Coşkun'un cenazesi, Ankara GATA'da düzenlenen törenin ardından helikopterle Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'ne bağlı Çatak Köyü'ne getirildi. Helikopterden alınan şehit askerin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracıyla köydeki evine götürüldü. Şehit askerin eşi Elif, kucağındaki 10 aylık kızı Ayşe ile birlikte eşinin tabutu başında ağlamadan bekledi. Bu sırada şehit askerin babası Şeref Coşkun'un isteği ile cenazede slogan atılmaması ve alkışlanmaması istendi.

ŞEHİT YAKINLARININ METANETİ

Şehit askerin cenazesi, daha sonra cenaze namazının kılınacağı köy meydanına getirildi. Şehidin eşi Elif Coşkun, kızı Ayşe ile tabutun başında bekledi. Bir süre sonra tabuta başını koyan Elif Coşkun'un, ağlamamak için kendini tuttuğu gözlendi. Her şeyden habersiz olan minik Ayşe ise babasının tabutuna ellerini koydu. Şehit askerin babası Şeref Coşkun ve diğer yakınları da tabutun başında ağlamadan bekleyerek okunan Kuran'ı dinledi.

Cenazeye katılan AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan, Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Sakarya 1'İNCİ Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç ve vatandaşlar, öğle namazının ardından cenaze namazı için tabutun arkasında saf tuttu.

KUSURLU OLANLARDAN ADALET HESAP SORSUN

Namaz öncesi şehit askerin babası Şeref Coşkun ile şehidin eşi Elif Coşkun'un yazdıkları notlar okundu. Yüreklerinin yandığını belirten Şeref Coşkun, notunda şöyle dedi:

"Ateş düştüğü yeri yakıyor. Acımız büyük. Yüreğimiz yanıyor, ama ne yapalım? 'Taktiri ilahi' diyoruz. ve 'Cenabı Allah böyle buyurmuş' diyoruz sabrediyoruz. Biz Kuran'ın müjdesiyle biliyoruz ki; Şehitler ölmez. Bu alemden daha güzel bir alemde yaşıyorlar ve onlar öldüklerini bilmiyorlar. Herkes şunu iyi bilsin ki, burası şehidin evi. Siyaset yeri değil. Siyasi amaçla veya başka amaçlarlarla gelen insanların burada boy göstrmesini, slogan atmasını istemiyoruz. Biz şehidimizi dualarla, tekbirlerle uğurlayacağız. Hakettiği ve bizden istediği gibi. Oğlumuzun şehit olmasında eğer ihmal ve kusuru olanlar varsa, onlardan yüce devletimizin ve yüce adeletimizin bizim adımıza hesap sormalarını istiyoruz. Buna inancımız sonsuzdur. Fazla söze gerek yok."

ŞEHİT EŞİ: HER ŞEYİN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Elif Coşkun ise notunda, "Acımızdan ötürü lafa söze gerek bile yok. Her şeyin bittiği yerdeyiz. Her şeyin bittiği noktadayız. Yaradan var etmişti, şimdi ise ebedi alemde görüşmek üzere aldı. Kader tecelli etti, bize ise sabır ve sükut düştü" dedi.

İl Müftüsü Refik Bulut'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit askerin cenazesi, yine slogan atılmadan omuzlarda köy mezarlığına taşındı. Baba Şeref Coşkun, oğlunun tabutunu mezarlığa kadar omuz verdi. Şehit askerin cenazesi, üzerindeki Türk bayrağı alındıktan sonra tabut ile birlikte mezara konularak toprağa verildi.

EE,GG(EE/AAA) - Zonguldak/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Askerin Cenazesi, Slogansız Törenle Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement