Şehit Astsubay'ın Anısını Yaşatmak İçin At Yarışı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Şehit Astsubay'ın Anısını Yaşatmak İçin At Yarışı Düzenlendi

Şehit Astsubay\'ın Anısını Yaşatmak İçin At Yarışı Düzenlendi

Osmancık Atlı Spor Kulübü’nün Şehit Mustafa Ayna anısına organize ettiği at yarışları geniş bir katılımla yapıldı.

03.10.2016 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmancık Atlı Spor Kulübü'nün Şehit Mustafa Ayna anısına organize ettiği at yarışları geniş bir katılımla yapıldı.

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla askeri araca düzenlediği saldırıda şehit olan Osmancıklı Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna anısına at yarışı düzenlendi.

Osmancık Belediye Başkanlığı, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Osmancık Atlı Spor Kulübü Derneği'nin işbirliği ile düzenlenen at yarışlarına Osmancık'tan ve ilçe dışından büyük katılım oldu.

Yarışlar başlamadan önce Osmancık Jandarma Komutanlığına bağlı askerler Şehit Mustafa Ayna anısına saygı atışı yaptılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol konuşmaları yapıldı.

Protokol konuşmalarının ardından başlayan yarışlara çeşitli kategorilerde Osmancık ve ilçe dışından yaklaşık 150 at katıldı. Yarışlara katılan atlardan Rahvan Deste kategorisinde Yılmaz Karata birinci olurken, Okan Karademir ikinci, Şahap Gürsoy'da üçüncü oldu. Büyük ilgi ile izlenen yarışlardan olan Yerli Dörtnal kategorisinde Mustafa Elibol birinci, Ömer Ovacı ikinci oldu. Arap atı A Grubu yarışlarında Osmancıklı İşadamı Salih Osman Fındık'ın atı birinci olurken, Mustafa Badışoğlu ikinci ve Namık Özen üçüncü oldu. Arap Atları B Grubunda yine Osmancıklı Ali Arslan'ın atı birinci olurken, Adem Özkümürcü ikinci, Orhum Türkoğlu üçüncü oldu. Yarışların en çok ilgi çeken atları olan İngiliz Atları kategorisinde Haluk Ersoy birinci, Sedat Yıldız ikinci ve Adem Özkömürcü ise üçüncü oldu.Kategori birincilerine kupalarını ise Şehit Mustafa Ayna'nın babası Muzaffer Ayna ve şehidin kız kardeşi Ezel Ayna verdi.

Büyük ilginin gördüğü yarışlara AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Osmancık Kaymakamı Adem Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı J. Yzb. İrfan Kıymaz, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Askerlik Şubesi Başkanı Serhan Töngüç, Cumhuriyet Savcısı Hasan Hüseyin Altunsoy, AK Parti İlçe Başkanı Cafer Karlı, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyon Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükmeral, Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, Hamamözü Belediye Başkanı Bahattin Destebaş, Sivil Toplum Kuruluşları başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Astsubay'ın Anısını Yaşatmak İçin At Yarışı Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement