Şehit Çocuklarına Yapılacak Yardım Miktarı Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Çocuklarına Yapılacak Yardım Miktarı Açıklandı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu’nun 79. maddesi kapsamında bulunan şehitler, harp ve vazife malullerinin eğitim ve öğretime devam eden çocuklarına 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için ödenecek yardım tutarı belli oldu.

07.09.2017 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu'nun 79. maddesi kapsamında bulunan şehitler, harp ve vazife malullerinin eğitim ve öğretime devam eden çocuklarına 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için ödenecek yardım tutarı belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu'nun 79. maddesi kapsamında bulunan şehitlerin, harp ve vazife malullerinin eğitim ve öğretime devam eden çocuklarına Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her yıl ödenen eğitim ve öğretim yardımının 2017-2018 öğretim yılına ait tutarını açıkladı. Buna göre ilköğretim öğrencilerine bin 540,59 TL, lise öğrencilerine 2 bin 310,89 TL ve yüksekokul öğrencilerine 3 bin 81,18 TL kişi başına yıllık eğitim öğretim yardımı yapılacak.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Şehitlerimiz ile harp ve vazife malulü çocuklarına, 5580 sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu'nun 2. maddesinin birinci fıkrasının (h) bendi kapsamında faaliyet gösteren özel eğitim okullarında eğitim görenlere, 5434 sayılı Kanun'un Ek 79. maddesinin birinci fıkrası kapsamında harp veya vazife malulü sayılanlardan sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam eden kamu görevlileri ile ilgili mevzuatına göre aylık bağlanan malullerden ve 5510 sayılı Kanun'un 4. maddesi kapsamında çalışmaya başlamaları sebebiyle ödenmekte olan aylıkları kesilenlerin çocuklarına, 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak 5510 sayılı Kanun'un 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamında aylık almakta olanların veya bunlardan vefat edenlerin çocuklarına, eğitim ve öğretim yardımı, Bakanlığımız Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hak sahiplerinin öğrencilik durumları Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu kayıtlarından tespit edilenlere müracaat şartına gerek kalmaksızın 27 Eylül 2017 tarihinde ödenecektir. Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri aylığını T.C. Ziraat Bankası A.Ş., T. Halk Bankası A.Ş., Denizbank A.Ş., T. Vakıflar Bankası T.A.O, Şekerbank T.A.Ş, Burgan Bank AŞ, Akbank T.A.Ş., ING Bank AŞ, T. Garanti Bankası AŞ, Türk Ekonomi Bankası AŞ, T. İş Bankası T.A.O., Yapı Kredi Bankası AŞ ve PTT şubelerinden alanlar için aynı banka şubesine yapılacaktır. Aylığını bu bankalar dışındaki bankalardan alanlar için ise Ziraat Bankası şubelerine gönderilecek olup, hak sahibi çocukların veya yasal temsilcilerinin T.C. kimlik numaraları ile bankaya müracaat etmeleri halinde ödemeleri yapılacaktır" denildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Çocuklarına Yapılacak Yardım Miktarı Açıklandı - Son Dakika


Advertisement