Şehit Eczacı Cemil Çöllü'nün Adı Ölümsüzleşti - Son Dakika
Güncel

Şehit Eczacı Cemil Çöllü'nün Adı Ölümsüzleşti

Şehit Eczacı Cemil Çöllü\'nün Adı Ölümsüzleşti

Eczacı Cemil Çöllü Parkı ve Eczacı Cemil Çöllü Kavşağı, törenle açıldı.

21.09.2012 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA Belediyesi'nin Güzelyurt Mahallesi'ndeki çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında yaptığı Eczacı Cemil Çöllü Parkı ve Eczacı Cemil Çöllü Kavşağı, törenle açıldı. Geniş katılımlı açılış töreninde konuşma yapan Başkan Cengiz Ergün konuşmasında "Aslında bugün bizim anlamamız gereken, o günlerde yitirilenlerin bugünler için mücadele ettiğiydi. Bugün bu misyonu devam ettirenlerin dikkate alması gereken ve aklından çıkarmaması gereken tek gerçek bu olmalı" dedi.

Manisa Belediyesi tarafından Güzelyurt Mahallesi Ingolstadt Bulvarı girişinde yapılan park ve kavşak düzenlemesine Eczacı Cemil Çöllü Parkı ve Eczacı Cemil Çöllü Kavşağı isminin verildiği tören, Çöllü ailesini, sevenlerini ve dava arkadaşlarını bir araya getirdi. Törene başta Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Funda Solak, Sedat Cesurol, Hasan Eryılmaz, Tamer Çipiloğlu, MHP MYK Üyesi Mustafa Enöz, MTSO Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü İrfan Akarsu, İşkur Müdürü Yüksel Uçar, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, MHP Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları Başkanı Onur Pabuççuoğlu, belediye daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bahçeli'den anlamlı mesaj

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açılış töreni için gönderdiği tebrik telgrafı okundu. Bahçeli telgrafında şunlara yer verdi, "Milletimizin sahip olduğu, bütün milli ve manevi değerlerinin tahrip edildiği, yozlaşma ve çürümenin alabildiğine tırmandığı günümüzde, Rahmetli Cemil Çöllü gibi aziz dava şehitlerimizin yüksek erdem ve ahlakına her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu açıktır. Ülkücülerin çile, meşakkat, ahlak, sabır ve cesaretle sınanmış takdire şayan millet sevgisinden ve sorumluluk bilincinden bugün de herkesin kendi payına düşeni alması en samimi dileğimdir. Vatanın bölünmezliği uğruna canını feda eden ülkücü şehitlerimize ve en zor zamanda bile duruşunu bozmadan davasını yolda bırakmayan aziz şehidimiz Sayın Cemil Çöllü beyefendiye yüce Allah'tan Rahmet dilerim. Şehidimizin adını yaşatacak bu hizmetleri yapan Manisa Belediyesi çalışanları nezdinde Sayın Belediye Başkanı Cengiz Ergün Beyefendiye teşekkürlerimi iletir açılışa katılan tüm konuklara ve dava arkadaşlarıma selam ve saygılarımı sunarım."

Çöllü'nün anısı ebedi kılındı

Telgrafın okunmasının ardından MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay kürsüye davet edildi. Merhum Cemil Çöllü isminin yaşatılmasına katkı sunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve belediye meclis üyelerine teşekkür eden Akçay, Haziran 1975 tarihinde alçakça bir saldırı sonucu şehit olan merhum Cemil Çöllü'nün hatırasını yaşattıklarını belirterek, "Bu eserle Cemil Çöllü'nün anısının ebedi kılınması çok önemlidir. Eşi, çocukları ve torunlarına uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum" diye konuştu. Akçay, daha sonra Manisalı şehit Uzman Çavuş Hikmet Güler'in cenazesine katılmak üzere törenden ayrıldı.

Şehitlerimizin ülküsü yarım kalmadı

Akçay'ın ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz aldı. Merhum Eczacı Cemil Çöllü'yü rahmetle anan Başkan Ergün, konuşmasında 80 öncesine değindi ve bugün o günlerden örnek alınması gerektiğine dikkat çekti. Ergün şöyle konuştu; "Cemil Ağabeş Manisalıydı. 35 yaşında, evli ve iki çocuk sahibiydi. Yıllardır Manisa'da eczacılık yapıyordu. Aynı zamanda, Manisa MHP il başkanıydı. İnandığı ve iman ettiği dava uğruna defalarca ölüm tehlikesi atlatmış ancak her defasında vakur duruşunu bozmamış, tevekkül ile davasını başsız bırakmamıştı. Hareketin Lideri Alparslan Türkeş'in; 'Fikir, iman, ülkü aşkı; İnsanları güçlü yapan bunlardır' sözündeki gibi fikir, iman ve ülkü aşkı ile doluydu. Zorlu günlerdi. Bugün kanlı oyunların sergilendiği Aziz Vatan, o yıllarda da zor günler geçiriyordu. Hedefi ve tetiği belli olmayan kurşunlar, masumları seçiyor, bilinmeyen uğruna evlatlar babasız, babalar ve analar evlatsız kalıyordu. Bir Haziran günü de o kurşunlar Cemil Ağabeyi buldu ve onu sevenlerinden ayırdı. Ne Cemil Ağabey'in ne de diğer şehitlerin ülküsü elbette yarım kalmadı. Aslında bugün bizim anlamamız gereken, o günlerde yitirilenlerin bugünler için mücadele ettiğiydi. Bugün bu misyonu devam ettirenlerin dikkate alması gereken ve aklından çıkarmaması gereken tek gerçek bu olmalı" dedi.

Laf değil, iş ürettik

Manisa Belediyesi olarak yaklaşık dört yıldır kentin sorunlarını ve ihtiyaçlarını çözmek için çaba sarf ettiklerinin de altını çizen Başkan Ergün, "İmkanlarımızı sonuna kadar kullanarak, engelleri tek tek aşıp, kente hizmet etmeye çalışıyoruz. Geride bıraktığımız hizmet yıllarında, öncelik sırasına göre kentimizde çeşitli projeleri hayata geçirdik. Kentimizin gelişimi için önemli olan çöp sorunu, arıtma, imar planı gibi önemli konularda ciddi adımlar atarak sözde değil, özde çalışmalar yaptık. Birilerinin her gün yaptığı gibi laf değil, iş ürettik. Ve bu çalışmaları az öncede söylediğim gibi, tüm engellere rağmen yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bugün de Manisa'mıza kazandırdığımız iki hizmeti bu güzel insanın adıyla taçlandırmak için buradayız. Kentin yeni gelişim alanlarının istek ve ihtiyaçlarını dikkate alıyor ve buna göre yatırımlar yapıyoruz" dedi.

Kentimizin kazanacağı çalışmaların içinde olduk

Güzelyurt Mahallesi'nin de kentin gelişim güzergahında olduğunu ve her geçen gün daha da büyüyen bir bölge olduğunu belirten Başkan Ergün, "Söz konusu alanda yapılan yeni kavşak düzenlemesi, bu bölgede önemli bir eksikliği gidermiş oldu. Hemen yanı başında kaderine terk edilen ağaçlık alanda, bugün hayat buldu ve halkımızın kullanımına sunuldu. Şunu hatırlatmadan geçemeyeceğim; bizim için hizmetin büyüğü küçüğü yok. Kimileri büyük hizmetler yapacağını söyleyerek vakit kazanır ve halkı kandırırken, kimileri de yaptığı en küçük hizmeti bile halkın isteği doğrultusunda yapar ve halkın gönlünü kazanır. Biz Manisalılara rağmen hiçbir projenin içinde yer almadık. Her zaman kentimizin kazanacağı çalışmaların yanında olduk. Bundan sonra da böyle olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Önemli projeleri bitirme noktasına geldik

Yakında büyük projelerin de birer birer hayata geçeceğini açıklayan Ergün, konu ile ilgili şunları söyledi; "Bildiğiniz gibi otogar inşaatına başladık. Laleli Gençlik Merkezi, Adnan Menderes Mahallesi'ndeki modern spor kompleksi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi bitme aşamasına geldi. Dış yapısını bitirdiğimiz Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nun iç dizaynı yapılıyor, tahmin ediyorum Kasım ayı ortalarında bunu tamamlayacağız. Sanayi Köprülü Kavşağı'nın yapımına itiraz nedeniyle başlayamıyorduk, şimdi başlıyoruz. Yapımı her türlü engellenen Oda Dernekler Binası Projesi'ni de Allah izin verirse kendi imkanlarımızla yapacağız. Yani, Manisa için önemli projelerimizi bitirme aşamasına getirdik. İnşallah alnımızın akıyla yılsonuna kadar birçok projemizi tamamlamış olacağız."

Cesaret, yüreklilik, atılganlık olmayan hiçbir dava başarıya ulaşamaz

Parkın Manisa'ya ve Güzelyurt Mahallesi'ne hayırlı olmasını dileyen Ergün, "Son olarak şunu söylemek istiyorum. Bugün bizim ve camiamız için çok önemli bir ismin adını ölümsüzleştiriyoruz. O günlerin azim ve isteği bugün de bizim içimizde olmalı. Bizler maalesef bugün hala o günkü heyecanı yakalayabilmiş değiliz. Önemli günlerden geçiyoruz ve o heyecana, o imana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Şunu unutmayalım ki Cesaret, yüreklilik, atılganlık olmayan hiçbir dava başarıya ulaşamaz. Sözlerimin sonunda, yeni açılan Eczacı Cemil Çöllü Kavşağı ve Parkı'nın halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, başta Şehit ağabeyimiz Cemil Çöllü olmak üzere, dün ve bugün, ülkenin bölünmezliği uğruna şehit olan vatan evlatlarına rahmet diliyorum" dedi.

Cem Çöllü'den teşekkür

Konuşmaların ardından parkın açılışının gerçekleştirilmesi için Başkan Ergün, merhum Cemil Çöllü'nün ailesi ve oğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü açılış yapılacak alana davet edildi. Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan oğul Cem Çöllü, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil'e, MHP ve AKP Belediye Meclis üyelerine teşekkürlerini sundu. Açılışın gerçekleştirilmesinin ardından Başkan Ergün, Eczacı Cemil Çöllü Parkı tabelası önünde, Çöllü ailesiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehit Eczacı Cemil Çöllü'nün Adı Ölümsüzleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement