Şehit Er Bozkurt'un Ailesine Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika
Güncel

Şehit Er Bozkurt'un Ailesine Devlet Övünç Madalyası

Şehit Er Bozkurt\'un Ailesine Devlet Övünç Madalyası

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Yeşiltaş Karakolu'nda 2012 yılı Temmuz ayında el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan Er Ali Bozkurt'un Devlet Övünç Madalyası'nı törenle ailesine teslim etti.

16.03.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Yeşiltaş Karakolu'nda 2012 yılı Temmuz ayında el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan Er Ali Bozkurt'un Devlet Övünç Madalyası'nı törenle ailesine teslim etti.

Devlet Övünç Madalyası'nın teslimi için Çanakkale Valiliği'nde tören düzenlendi. Törene Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Albay Hasan Tunay, Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat ile vali yardımcılar ve Şehit Er Ali Bozkurt'un annesi Şükriye Bozkurt ve Babası Hüseyin Bozkurt katıldı. Bakanlar Kurulu kararıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen Devlet Övünç Madalyası'nı Vali Ahmet Çınar, Şehit Er Ali Bozkurt'un ailesine takdim etti.

Devlet Övünç Madalyası'nın kendi mevzuatı çerçevesinde ilgili bakanlığın teklifiyle Bakanlar Kurulu'nun kararı ve Cumhurbaşkanı tarafından takdim edildiğini belirten Vali Çınar, "Çanakkale'de şehit ve gazi olanların anlayışı, inancı, vatan sevinci, ruhu neydi ise, yine bu vatan, milletimizin huzuru için, bölünmemek parçalanmamak için canlarını feda eden bütün öğretmenlerimizden, güvenlik birimlerimizin hepsi aynı kahramanlığa sahipler. Şehit erimiz Ali Bozkurt'ta aynı ruhla vatan sevinci, vatan bilinci ile hayatını bu memleket için, bizler için feda etti. Bu gerçekten büyük bir onur. Tabiki en yakınları, annesi, babası için çok zor bir olay. Bu kadar büyük fedakarlığın ve acının karşılığı da böyle devlet tarafından verilen büyük onurla, asırlarca torunlarının da övünerek saklayabileceği böyle bir övünç madalyası olmalı. Devletler, insanına ve insanlığa değer verdikçe, vatanına, milletine hizmet edenleri, canlarını feda edenleri koruyup, kolladıkça, onlara sahip çıktıkça büyük ve huzurlu devlet olur. Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir, çok daha büyük olma yolunda büyük adımlarla da ilerlemektedir. Özellikle son yıllarda şehitlerin ve gazilerin ailelerine değer verme bakımından devletin yasal anlamda yaptığı büyük reformlarla vermiş olduğu değer onlara, gelecek nesillerine, çocuklarına, yakınlarına sahip çıkma, her yönüyle değerlendirdiğimizde başka milletlerde çok az rastlanacak şehitliğe, gaziliğe, vatana, millete atfettiği değer, devletimizin büyüklüğünde ortaya çıkmakta. Bu büyük bir onurdur. Devlet Övünç Madalyası'nı Cumhurbaşkanımız adına şehidimizin annesi ve babasına takdim ediyorum. Ne mutlu onlara, gelecek nesillerine ne mutlu. Büyük gururla, onurla övünebilecekleri bir geçmişleri olacak" dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Vali Ahmet Çınar'ın konuşması esnasında anne Bozkurt tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan da, şehitlerine, gazilerine önem veren ülkelerin geleceğinin ancak olabileceğini belirterek, "Onlar bizler için manevi değeri çok yüksek yerde. Hiçbir zaman da ölü kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da vatan savunmasına katılmış olan Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlere bir şehidin daha eklendiğini dile getirerek şunları söyledi:

"Hepsi vatan için öldü. Aslında onlar denildiği gibi canlılar, ölmediler. Vatan için ölen bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anmak istiyorum."

Vali Çınar Devlet Övünç madalyası takdim töreninin ardından Bozkurt ailesine Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce Çanakkale'ye verilen onur madalyasının seramik ile bütünleştirilen bir plaketini de armağan etti. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Er Bozkurt'un Ailesine Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika


Advertisement