Şehit Er Ümit Akbaş Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Er Ümit Akbaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Er Ümit Akbaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit olan Jandarma Er Ümit Akbaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

24.07.2012 15:54  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da pusuya düşürülerek ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Er Ümit Akbaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit için, Ataköy 5. Kısım Camii'nde tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Arslan Güner, CHP Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, şehidin ailesi, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Şehidin babası Murat Aktaş taziyeleri kabul ederken, ayakta durmakta zorlanan annesi Saliye Aktaş'ın yanında sürekli bir kadın asker bekledi. Ay-yıldızlı tişört giyen şehidin kız kardeşi Eda Akbaş ise tören boyunca babasının yanında oturdu.

EŞİNİN ELİNİ BIRAKMADI

Cenaze, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından ardından geçit töreniyle top arabasına kondu. Ön sırada şehidin ailesi, arka sırada ise protokol yürüdü. Bu sırada, şehidin babası Murat Akbaş, gözyaşlarını tutamayan eşi Saliye Akbaş'ın

elini tuttu ve tören sonuna kadar bırakmadı. Şehidin kız kardeşi ise elindeki kırmızı örtüyle başını örttü. Arkadaşları ise "Karagümrük seninle gurur duyuyor", "Genelkurmay bizi de askere al" diye slogan attı.

Şehit Akbaş, törenin ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. - İstanbul/ Bakırköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Er Ümit Akbaş Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement