Afrin Şehidinin En Büyük Hayalini Eşi Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Afrin Şehidinin En Büyük Hayalini Eşi Gerçekleştirdi

Zeytin Dalı Harekatı'nda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Taner Çobanoğlu'nun kütüphane hayalini, eşi Yasemin Çobanoğlu gerçekleştirdi.

15.04.2019 11:30  Güncelleme: 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda geçen yıl şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Taner Çobanoğlu'nun (32) kütüphane hayalini, eşi Yasemin Çobanoğlu gerçekleştirdi. Yasemin Çobanoğlu, Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesi'nde eşinin adını taşıyan bir kütüphane yaptırdı.

TSK'nın 20 Ocak 2018'de Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Piyade Komando Uzman Çavuş Taner Çobanoğlu, arama tarama faaliyetleri sırasında 19 Nisan 2018 tarihinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu. Kamu kurumunda memur olan Yasemin Çobanoğlu, yaklaşık 1 yıldır yasını tuttuğu eşinin adına, Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesi'nde kütüphane yaptırdı. Kütüphanenin kapısı, Şehit Taner Çobanoğlu'nun Atatürk büstü yanında çekilen fotoğrafı ile kaplandı. Duvarlarında da şehidin fotoğrafları yer alan 3 bin kitabın bulunduğu kütüphane, Taner Çobanoğlu'nun şehit oluşunun 1'inci yıl dönümü olan 19 Nisan'da açılacak.

Afrin Şehidinin En Büyük Hayalini Eşi Gerçekleştirdi

"EŞİMİN ARKASINDAN MİRAS BIRAKMAK İSTEDİM"

Yasemin Çobanoğlu, kütüphane kurma fikrinin eşinin hep hayali olduğunu söyledi. Eşinin hayalini gerçekleştirerek, gelecek kuşaklara bir miras bırakmak istediğini söyleyen Çobanoğlu, "Eşim daha önce görev yaptığı Zincidere Komando Tugayı'nda kitaplık olmadığı için bir kampanya başlatmış ve kitap toplamıştı. Bu yaptığı benim zihnimde yer edinmişti. Eşim hayattayken gerçekleştiremedi. Ben onun şehadetinden sonra onun arkasında bir miras bırakmak istedim" dedi.

Afrin Şehidinin En Büyük Hayalini Eşi Gerçekleştirdi

"KÜTÜPHANE EN GÜZEL HEDİYE"

Sosyal medyada kütüphane projesini başlatınca binlerce kitap desteği geldiğini kaydeden Yasemin Çobanoğlu, "Benim eşim çocukları çok severdi. Özellikle görev yaptığı bölgelere, mektup yazan çocuklarımız olmuştu. Eşim aşırı derece hassas olduğu için, mektup yazan öğrencilere kırtasiye malzemesi gönderiyordu. Ben de bunu bildiğim için eşim adına bırakılabilecek en büyük hediye kütüphane diye düşündüm. Sosyal medyadan Şehit Taner Çobanoğlu adına bir kitap kampanyası başlattık. Kütüphanemize yaklaşık 3 bin kitap bağışlandı. Kütüphaneden kitap vermek çok zordur. Özellikle de onları çocuğu gibi görürler. 'Şehit kütüphanesi' denildiği için eşim adına herkes kendi kitaplığını bozdu ve kütüphanemize kitaplarını bağışladılar" şeklinde konuştu.

Afrin Şehidinin En Büyük Hayalini Eşi Gerçekleştirdi

"GENÇLERİMİZ VATANINA MİLLETİNE SAHİP ÇIKSIN"

Geleceğin teminatı olan çocuklardan beklentilerinin çok fazla olduğunu ifade eden Çobanoğlu, "Bu vatana emanet edilen çocuklarımızdan beklentilerimiz fazla. O yüzden kitap ve kütüphane projemizi başlattık. Gençlerimiz vatanına ve milletine sahip çıksınlar. Bu toprakları onlara emanet eden eşim gibi askerlik yapan silah arkadaşlarını unutmasınlar. Hep bu bilinç ile hareket etsinler" dedi.

Kitapların arasında gelen mektupların kendisini çok duygulandırdığını dile getiren Yasemin Çobanoğlu, kütüphaneyi kurmasına yardımcı olanlara teşekkür etti.

Afrin Şehidinin En Büyük Hayalini Eşi Gerçekleştirdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afrin Şehidinin En Büyük Hayalini Eşi Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement