Şehit Kaymakam Safitürk İçin Mevlit - Son Dakika
Güncel

Şehit Kaymakam Safitürk İçin Mevlit

Şehit Kaymakam Safitürk İçin Mevlit

Terör saldırısında şehit olan Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk için Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta gıyabi cenaze namazı kılınarak, mevlit ve Kur'an-ı Kerim okutuldu.

14.11.2016 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör saldırısında şehit olan Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk için Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta gıyabi cenaze namazı kılınarak, mevlit ve Kur'an-ı Kerim okutuldu.

Van'da Hz. Ömer Camisinde, terör örgütü mensuplarınca makamına bırakılan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Safitürk ile şehitler için, gıyabi cenaze namazı kılınarak, Kur'an-ı Kerim okutuldu.

Kılınan namaza yoğun katılım sağlayan vatandaşlar, şehit Safitürk için dua etti.

Namazın ardından konuşan Van Müftüsü Nimetullah Arvas, gıyabi cenaze namazına vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bugüne kadar şehit olan bütün şühedanın ruhunu da yad ettiklerini söyledi.

Arvas, "Şehit edilen kaymakamımız her şeyden önce bir mülki amir ve devlet adamıydı. Babası din görevlisi, kendisi de hafızdı. Böyle kişiler kolay kolay yetişmiyor. Hepimiz çok üzüldük. Ülkemizin etrafında cereyan eden hadiseler adeta ateş çemberidir. Burada göstereceğimiz en büyük çaba birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi ümmet şuuruyla göstermemiz gerekiyor. Umut ediyoruz bu tür olaylar meydana gelmez." dedi.

Çatak ilçesindeki Merkez Camisinde de, Safitürk için gıyabi cenaze namazı sonrası Kur'an-ı Kerim ile Türkçe ve Kürtçe mevlit okutuldu.

Mevlit programına İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Müftü İlhan Günay, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bitlis

Bitlis Valiliğince Ulu Cami'de şehit Safitürk için gıyabi cenaze namazı kıldırılarak, mevlit okutuldu. Bitlis Müftü Vekili Cemil Meriç'in yaptırdığı duaların ardından, mevlide katılanlara şeker ikram edildi.

Mevlide, Vali Ahmet Çınar, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Hizan ilçesinde de şehit Safitürk için Bediüzzaman Ulu Camisi'nde, İlçe Müftülüğünce mevlit okutuldu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu programda, imamlar tarafından ilahiler söylendi.

Mevlitte konuşan Hizan Müftüsü Tahir Erçin, bölgede güvenlik sıkıntısını yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Türk, Kürt, Laz, Çerkez her kim olursa olsun ağzında Allah ismi çıkıyorsa, birbirinin kardeşidir. Diğerine zarar veremez, zulmedemez. Herhangi bir anlamda ona zararı dokunamaz ve yapmamalıdır. Bir coğrafyada güvenlik sorunu yaşamak kadar kötü bir şey var mı? Bizler birlik olup zalime fırsat vermeyeceğiz."

Muş

Muş'ta ise Zafer mahallesindeki Çağlayan Camisi'nde şehit Kaymakam Safitürk için ikindi namazı öncesinde Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutuldu.

Mevlitte konuşan Muş Müftülüğü Din Hizmetleri Din Eğitimi Şube Müdürü Cengiz Ateş, valiliğin öncülüğünde müftülük olarak bütün camilerde ikindi namazı öncesi Kur'an-ı Kerim ve mevlit okuttuklarını belirterek, "Biz aynı topraklar üzerinde yaşayan kıblesi bir, ülkesi bir, vatanı ve bayrağı bir insanlar olarak, birlik ve beraberliğimizin temini için gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

Hakkari

Hakkari Valiliğince kentteki bütün camilerde ikindi namazını müteakiben şehit Safitürk için Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutuldu.

Hacı Sait Camisi'nde okutulan mevlit programında dualar edilerek vatandaşlara, şeker ikram edildi.

Mevlit programına Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Suvat Dilberoğlu katıldı.

Yüksekova ilçesinde ise Merkez İhsaniye Camisi'nde, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlit okutularak, şehit kaymakam için dua edildi.

Yüksekova İlçe Müftüsü Mehmet Korkut, şehit kaymakamın ruhuna bağışlamak üzere Kur'an'-ı Kerim okuttuklarını söyledi.

Birçok vatandaşın camiye gelerek dua ettiğini belirten Korkut, "Vatan ve milletimiz için canını veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehit kaymakamımızın ailesine de taziyelerimi iletiyorum." diye konuştu.

Şemdinli'deki Ulu Cami'de şehit Kaymakam Safitürk için gıyabi cenaze namazı kılınarak, dualar edildi.

Türkçe ve Kürtçe mevlitlerin okunduğu programda vatandaşlara, kek ve meyve suyu ikram edildi.

Programa, Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Günen, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Kaymakam Safitürk İçin Mevlit - Son Dakika

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement