Şehit Kızı Gülnisa Alkış: Davutoğlu Babamla Lunaparka Gitmek İsterim - Son Dakika
Güncel

Şehit Kızı Gülnisa Alkış: Davutoğlu Babamla Lunaparka Gitmek İsterim

Şehit Kızı Gülnisa Alkış: Davutoğlu Babamla Lunaparka Gitmek İsterim

Konya'da '18 Mart Çanakkele Zaferi'nin 97'inci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü' nedeniyle askeri şehitlikte düzenlenen törende Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, babasını hiç görmediğini söyleyen şehit kızı 10 yaşındaki Gülnisa Alkış, "Her"...

19.03.2012 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da '18 Mart Çanakkele Zaferi'nin 97'inci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü' nedeniyle askeri şehitlikte düzenlenen törende Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, babasını hiç görmediğini söyleyen şehit kızı 10 yaşındaki Gülnisa Alkış, "Her çocuk gibi ben de babamın elini tutup lunaparka gitmeyi, salıncakta beni sallamasını istiyorum. Davutoğlu babamla bu şekilde zaman geçirmek istiyorum" dedi.

Tören sırasında babasını hiç görmediğini söylüyen Gülnisa Alkış'a sarılıp, alnından öperek, telefon numarasını veren Bakan Davutoğlu, "Beni baban kabul eder misin? Ne zaman bir baba sesi duymak istersen beni ara" dedi. Çevredekileri duygulandıran bu diyalogu anlatan Gülnisa Alkış, şunları söyledi:

"Mezarlığa gitmiştim. Bakan beni çağırdı. Ben de annemin elini bırakıp yanına koştum. Adımı ve burada ne yaptığımı sordu. Ben de babamın mezarını ziyaret etmek için geldiğimi söyledim. Babamı görüp- görmediğimi sorunca, hiç görmediğimi anlattım. Birlikte babamın mezarının yanına gittik ve dua okuduk. Telefon numarasını verdi ve bana 'Beni baba olarak kabul eder misin?' diye sordu. Ben de kabul ettim. 'Canın sıkılırsa ve konuşmak istersen beni ara ve konuşuruz' dedi."

En kısa sürede Bakan Ahmet Davutoğlu'nu aramayı düşündüğünü ve kendisine teşekkür edeceğini belirten Gülnisa Alkış, şehit olan babasını sadece fotoğraflardan tanıdığını anlattı. Baba hasretini babasının fotoğraflarına bakarak gidermeye çalıştığını belirten Alkış, şöyle devam etti:

"Herkes parklara ve gezmeye babasıyla giderdi. Ben ise, dedemle giderdim. Babalar günü yaklaşınca okula gitmek istemezdim. Sonradan annem babamın şehit olduğunu anlattı. Bundan sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu arayarak bu hasretimi gidermiş olacağım. Her çocuk gibi ben de babamın elini tutup lunaparka gitmek istiyorum. Salıncakta beni sallamasını istiyorum. Ben bu olayı hiç yaşamadım. Davutoğlu babamla bu şekilde zaman geçirmek istiyorum. Ayrıca Çanakkale'deki şehitliği de gitmek istiyorum."

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kızına gösterdiği yakınlıktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten annesi ev kadını 34 yaşındaki Esengül Alkış ise eşi Selçuk Alkış'ın komondo er olarak vatani görevini yaparken 2002 yılında Tunceli'deki Çiçekli Köyü yakınlarında teröristlerle girilen çatışmada şehit düştüğünü söyledi. 10 yaşındaki kızı Gülnisa ve 11 yaşındaki oğlu Samet'in baba hasreti ile büyüdüğünü belirten Esengül Alkış, şöyle konuştu:

"Bu şekilde çocuğuma kimse sahip çıkmamıştı. Bugüne kadar çok bakan ve milletvekili gördük. Derneğimize kadar ziyaret ettiler. Dışişleri Bakanımız bu kadar candan sıcak gerçekten baba şefkati gösterir gibi çocuğumun elinden tuttu. Başını okşadı. Halini hatırını sordu ve telefon numarasını bıraktı. Ben şoka girdim ve şaşırdım. Şimdiye kadar hiç birisinden görmediğimiz davranışı gördük. Zaten bizim için maddi değil de, manevi olan destek çok önemli olduğu için dünden beri çok mutluyum. Manevi desteğe çok ihtiyacımız var. Bakanımız Davutoğlu da bunu çok iyi gösterdi. Mutluyuz ve gurur duyduk."

"BU TERÖR YANDAŞLARINA GÜZEL BİR MESAJ"

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Cafer Çelik de, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun şehit çocuklarına gösterdiği yakın ilginin terör yandaşlarına verilen güzel bir mesaj olduğunu söyledi. Çelik, "Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu, şehidimizin çocuğunu bağrına bastı ve başını okşadı. Mevlana Kültür Merkezi'ndeki madalya törneninde şehitlerimizin çocuklarını bağrına basıp başlarını okşadı. Buradan bir yerelere mesaj verdiğini düşünüyorum. Dün hem '18 Mart Şehitler Günü', hem de İstanbul'da, Diyarbakır'da bazı terör yandaşları memlekemizin bir köşesini yakıp yıktılar. Bu bakanımızın yaptığı haraketi de onlara bir mesaj oldu" diye konuştu.

MKY(İA/İD) - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Kızı Gülnisa Alkış: Davutoğlu Babamla Lunaparka Gitmek İsterim - Son Dakika


Advertisement