Şehit Madenci Çocuklarının "Buruk Karne Sevinci" - Son Dakika
Güncel

Şehit Madenci Çocuklarının "Buruk Karne Sevinci"

Şehit madenci çocuklarının "buruk karne sevinci"- Soma'daki maden faciasında babasını kaybettikten sonra, mahkeme kararıyla öz annesinin yanına verilen Berkay Korkmaz, karnesini alan kardeşi ve annesiyle birlikte babasının mezarını ziyaret etti- Karnelerini babalarının mezarına bırakan kardeşler hüzünlü anlar yaşadı Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden maden işçisi şehit Mustafa Korkmaz'ın oğlu Berkay'ın velayetini hukuki mücadele sonra alan anne İmran Özen, bugün karnelerini alan çocukları Berkay (9) ve Eray'ı (7) babalarının mezarına götürdü.

23.01.2015 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit madenci çocuklarının "buruk karne sevinci"- Soma'daki maden faciasında babasını kaybettikten sonra, mahkeme kararıyla öz annesinin yanına verilen Berkay Korkmaz, karnesini alan kardeşi ve annesiyle birlikte babasının mezarını ziyaret etti- Karnelerini babalarının mezarına bırakan kardeşler hüzünlü anlar yaşadı Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden maden işçisi şehit Mustafa Korkmaz'ın oğlu Berkay'ın velayetini hukuki mücadele sonra alan anne İmran Özen, bugün karnelerini alan çocukları Berkay (9) ve Eray'ı (7) babalarının mezarına götürdü. Eski eşinin Avdan mahallesi mezarlığındaki kabrini ziyaret eden İmran Özen, çocuklarının bugün karnelerini aldıktan sonra, hepsi "pekiyi" olan karnelerini babalarına göstermek istediklerini söyledi.Eşinden anlaşarak ayrıldıktan sonra mahkeme kararıyla Berkay'ın babasının yanında kaldığını hatırlatan Özen, eşinin yaklaşık 6 ay sonra yeniden evlendiğini, bir yıl geçmeden de facianın yaşandığını belirterek, çocuğunun velayetini geri almak için hukuki süreci başlattığını ve çocuğunu geri aldığını anlattı.Soma Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda biri 4 diğeri 2. sınıfa giden Berkay ve Eray'ın okul bahçesinde düzenlenen karne sevincine ortak olan anne Özen, "Bugün karne günümüz, hem sevinçliyiz, bir yanımız da buruk. Keşke çocuklarımın babası olsaydı. Soma'da 301 kişinin çocuğu yetim kaldı, çok zor bir durum. Bütün şehit ailelerine Allah sabır versin diyorum. karnelerimiz iyi" şeklinde duygularını ifade etti. Karnesini alan Berkay ise "Karnemdeki notların hepsi iyi ve pekiyi, sadece Matematik ve Fen Teknolojileri dersim biraz zayıf. Karnelerimizi aldık, şimdi babamızın mezarını ziyaret ederek karnelerimizi ona da göstereceğiz" dedi.Okuldaki karne töreni ardından Soma'nın Avdan Mahallesi'ndeki Mustafa korkmaz'ın mezarını ziyaret ettiler.Berkay ve Eray, karnelerini babalarının mezarına bırakırken hüzünlü anlar yaşadı. Anne İmren Özen, devletten her türlü yardımı aldıklarını belirterek, "AFAD tarafından çocuklarım adına verilen yardımı aldık. Ayrıca maaş ta bağlandı, Allah devletimizden razı olsun. Ancak çocuklarıma baktığımdan bir işte çalışamıyorum. En büyük sorunum ev kirası. Aldığımız maaşın büyük kısmı ev kirasına gidiyor. Konut yardımı yapılacağı söylemişti, bir an önce hayata geçirilirse en büyük derdimiz de son bulmuş olacak" dedi. -Şehit madenci çocuklarının "buruk karne sevinci"-Berkay Korkmaz-Anne İmran Özen

Şehit Madenci Çocuklarının "Buruk Karne Sevinci"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Madenci Çocuklarının 'Buruk Karne Sevinci' - Son Dakika

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından hastanelere kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement