Şehit Oğuzhan Küçük'ün Ölüm Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Şehit Oğuzhan Küçük'ün Ölüm Yıldönümü

Karaman'da, Oğuzhan Küçük'ün şehit oluşunun yıl dönümü nedeniyle ailesi tarafından mevlit programı düzenlendi.

28.06.2018 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da, Oğuzhan Küçük'ün şehit oluşunun yıl dönümü nedeniyle ailesi tarafından mevlit programı düzenlendi.

Zembilli Ali Efende Mahallesi'nde bulunan 100. Yıl Ortaokulu bahçesinde gerçekleşen mevlide il protokolü ile Karaman halkı ilgi gösterdi.

Mevlit programı öncesinde davetlilere ikramlar yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dua edildi.

Mevlit programının sonunda bir grup genç, hazırladıkları tiyatro oyununu sergiledi.

Gençlerin oynadığı tiyatro oyununda kesinlikle üzüntüden ağlamadıklarını belirten şehit babası Alaaddin Küçük, memlekette böyle duyarlı gençlerin olduğunu görmenin kendilerini duygulandırdığını söyledi.

Şehit babası olarak gurur duyduğunu ifade eden Küçük, şunları aktardı:

"Her şehit verildiğinde vatanın tapusu bir kez daha perçinleşmiş oluyor. Bizim de buna katkımız olduğundan gururlandık. O sevinç gözyaşlarıydı aslında. Asla bir üzüntü değildi. Hiçbir zaman vatan için çocuğumuzun şehadete ermesinden üzüntü duymadık. Resmi bir evrak lazım olduğu için nüfus kayıt örneği almam gerekti. Nüfus kayıt örneğinde şehadete eren Oğuzhan Küçük'ün bilgilerinde ölüm tarihi ve ölü yazdığını görünce üzüldüm. Bu beni çok incitti. Orada ölü yazmasının yerine şehit diye yazması daha uygun olurdu. Nüfus kayıt örneklerinde bu ibarenin kalkması gerektiğine inanıyorum ve yetkililerden bunun düzeltilmesini istiyorum."

Mevlit programının sabahı ise baba Alaaddin Küçük, ilk olarak şehit oğlu Oğuzhan Küçük'ün mezarını ziyaret etti.

Burada ilk olarak şehitlikteki tüm şehitler için dua eden baba Küçük, daha sonra oğlunun mezarının başına giderek burada asılı olan Türk bayrağını öptü ve oğlu için tekrar dua etti.

Piyade Sözleşmeli Er 22 yaşındaki Oğuzhan Küçük, 26 Haziran 2017 yılında görev yaptığı Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Tekeli üs bölgesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen havan saldırısında şehit olmuştu.

Şehit Oğuzhan Küçük\'ün Ölüm Yıldönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Oğuzhan Küçük'ün Ölüm Yıldönümü - Son Dakika


Advertisement