Şehit Olduğu Günün Yıl Dönümünde Adına Kütüphane Açıldı - Son Dakika
Güncel

Şehit Olduğu Günün Yıl Dönümünde Adına Kütüphane Açıldı

Reina’da geçen sene yılbaşı gecesi düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Burak Yıldız’ı arkadaşları unutmadı.

31.12.2017 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Reina'da geçen sene yılbaşı gecesi düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Burak Yıldız'ı arkadaşları unutmadı. Saldırının yıl dönümünde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Bağcılar Necip Fazıl Kısakürek Ortaokuluna açılan kütüphaneye şehit polisin adı verildi.

Ortaköy'de bulunan gece kulübü Reina'da geçen sene yılbaşı eğlencesi sırasında düzenlenen terör saldırısında 21 yaşındaki polis memuru Burak Yıldız şehit olmuştu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şehit polisin adını sonsuza dek yaşatmak için harekete geçti. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen "Polis Candır" projesi kapsamında Bağcılar Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu'na bir Z kütüphanesi yapılmasına karar verildi. Burak Yıldız'ın şehit olduğu saldırının yıl dönümünde Z kütüphanenin açılışı yapıldı. Törene Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Taner, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Başaranoğlu, şehit yakınları, polis memurları ve öğrenciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan Kaymakam Eldivan, "Bu kütüphane şehidimizin adını taşıması anlamında çok önemli. Burada eğitim görecek öğrencilerimiz kütüphaneye girdiklerinde hem şehidimizi anacak hem de ismini sonsuza kadar yaşatmış olacaklar" dedi.

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Başaranoğlu ise, "Bağcılar Belediyesi adına böyle bir yatırımdan dolayı emniyet yetkililerine teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da, "Emniyet Müdürlüğümüze böyle bir kütüphaneyi okulumuza kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Taner, "Şehit polisimiz Burak Yıldız'ın adı burada sonsuza dek yaşatılacaktır. Bu projeler yarınlara ışık olacaktır" dedi.

"Dijital kitap içeriği bulunuyor"

İçerisinde internet hizmeti olan ve dijital kitap içeriği ile zenginleştirilmiş Z kütüphane 70 metrekare alanı kapsıyor. 33 öğrencinin aynı anda kullanabileceği kütüphanede 7 bilgisayar ve bir yazıcı bulunuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Olduğu Günün Yıl Dönümünde Adına Kütüphane Açıldı - Son Dakika


Advertisement