Şehit Onbaşı Gözyaşlarıya Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Onbaşı Gözyaşlarıya Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Onbaşı Gözyaşlarıya Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran İlçesini birbirine bağlayan Tendürek Geçidi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki jandarma uzman onbaşı Muhammet Oruç'un cenazesi Adana'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

08.08.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran İlçesini birbirine bağlayan Tendürek Geçidi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki jandarma uzman onbaşı Muhammet Oruç'un cenazesi Adana'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Onbaşı Oruç için Sabancı Merkez Camii'nde yapılan cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ile asker, polis ve çok sayıda kişi katıldı. Askerlerin omzunda şehit cenazesi camiye getirilirken, bozkurt işareti yapan bir grup tekbir getirip teröre karşı sloganlar attı.

ACILI AİLE FERYAT ETTİ

Şehidin yıllar önce Elazığ'dan Adana'da göç eden annesi Ayşe ve babası Ahmet Oruç ile kardeşleri Pakize, Çiğdem, Gamze, Gözde, Selçuk ve Ümit Oruç feryat etti. Yakınları, askerler ve sağlık görevlilerinin sakinleştirmeye çalıştığı şehit ailesi, gözyaşı döküp fenalık geçirdi. Cenaze törenine 2 gün önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle kolundaki sargıyla katılan şehidin ağabeyi Ümit ile kardeşi Selçuk, şehit tabutuna bakıp uzun süre ağladı. Şehidin annesi Ayşe Oruç, "Benim oğlum şehit oldu" diye bağırıp ağladı. Yakınlarının teselli etmeye çalıştığı şehidin kız kardeşi Pakize Oruç ise, "O benim yakışıklımdı, nasıl kıydılar ona? Onların da ocağı kurusun, o benim sırdaşımdı" diyerek ağladı. Kalp hastası olan şehit babası Ahmet Oruç'a sarılıp teselli etmeye çalışan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, acılı babanın elini tutup acısını paylaştı.

Kılınan cenaze namazı sonrası çok sayıda kişi ve korumalarıyla birlikte şehidin tabutuna omuz veren Bakan Ömer Çelik, bir süre cenazeyi taşıdı. Şehidin konulacağı askeri top aracının bulunduğu yön yerine cami bahçesinde başka tarafa cenazenin taşınması üzerine Bakan Ömer Çelik, korumaları ve askeri görevlilere tepki gösterdi. Şehit cenazesi daha sonra askerlerin omzuna alınarak top arabasına konuldu. Burada tabuta sarılan şehidin kardeşi Selçuk ve Pakize Oruç, gözyaşları döktü. Şehidin cenazesi, götürüldüğü Asri Mezarlıktaki şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Onbaşı Gözyaşlarıya Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement