Şehit Onbaşıya Eskişehir'de Son Veda - Son Dakika
Güncel

Şehit Onbaşıya Eskişehir'de Son Veda

Şehit Onbaşıya Eskişehir\'de Son Veda

Afyonkarahisar'da şehit olan Onbaşı Barış Öztürk, Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi.

16.09.2012 16:02  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen 25 askerden Onbaşı 30 yaşındaki Barış Öztürk, Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi. Öztürk'ün yakınları cenaze törenine siyah giysiler giyerek katıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü mezunu olan Barış Öztürk, kısa dönem olarak vatani görevini yaptığı Afyonkarahisar'daki mühimmat deposu patlamasında şehit düştü. Cesedi yapılan DNA testi sonucunda belirlenen şehit Öztürk'ün cenazesi saat 11.00 sıralarında Ankara'dan askeri uçakla Eskişehir 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki askeri havaalanına getirildi. Şehit Barış Öztürk'ün Türk Bayrağı'na sarılı tabutu burada ambulansa alınarak ilk olarak ailesinin oturduğu Osmangazi Mahallesi Güvenli Sokak'taki evinin önüne getirildi. Okunan duanın ardından şehidin cenazesi törenin yapılacağı Reşadiye Camii'ne getirildi.

Bekar olan şehit onbaşı Barış Öztürk için öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 1'inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti milletvekilleri Nabi Avcı ve Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, AK Partili Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, CHP'li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, şehidin babası Necdet Öztürk, annesi Halise Öztürk, evli olan ablası Esra Kapar ile bini aşkın kişi katıldı. Törende Öztürk ailesinin ve yakınlarının siyah giysiler giymeleri ve el ele tutuşmaları dikkat çekti.

Korgeneral Abidin Ünal cenaze töreninde önce şehidin tabutuna doğru selam durdu, ardından dua okudu. Korgeneral Ünal daha sonra şehidin babası, annesi ve ablasına tek tek sarılarak başsağlığı dileklerinde bulundu ve bir süre babanın elini tutup yanında çömelerek konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de şehidin annesi Halise Öztürk'ün elini öptü.

İl Müftüsü Niyazi Ersoy'un kıldığı cenaze namazının ardından işçi emeklisi olan baba Necdet Öztürk oğlunun tabuna sarılıp ağladı. Baba Öztürk'ü, korgeneral Abidin Ünal teselli etmeye çalıştı. Şehidin tabutu daha sonra askerlerin omuzunda top arabasına götürüldü. Bir süre top arabanda taşınan şehidin cenazesi daha sonra ambulansa alınarak Ankara yolu üzerindeki Kanlıpınar Şehitliği'ne götürülüp gözyaşları içinde toprağa verildi.

İDAM CEZASI KURŞUN SIKAN, BOMBANIN PİMİNİ ÇEKENLER İÇİN GELSİN

Bu arada BBP Genel Başkanı Mustafa Destici cenaze töreni öncesinde Reşadiye Camii yanında gazetecilere yaptığı açıklamada Bingöl'de 8 polisin şehit düşmesinden üzüntü duyduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bingöl'deki mayın patlamasında 8 polisimizi şehit verdik. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Biz bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyoruz. Polis kardeşlerimiz terör bölgesinde nasıl oluyor da savunmasız araçlarla yollara çıkarılıyorlar? Nereden biliyorlar oradan geçeceklerini? Bunların iyi araştırılması lazım. Tedbirli davranılması lazım. Bu hatalar tekrarlanmasın diye söylüyoruz. Ders çıkarıp gerekli önlemlerin alınması lazım. Nasıl Afyon'daki patlamada sabotaj yoksa da ağır bir ihmal olduğu, asla yapılmaması gereken şeylerin yapıldığı. Patlamada yerinde inceleyip gördüm baktım eğer orada bir sabotaj yoksa ağır ihmal olduğu, asla yapılmaması gereken şeyler yapıldığı çok net ortada. Barış Pazartesi günü teslim olmuş ve siz onu mühimmat deposuna gönderiyorsunuz. Yok mu bu devletin bin tane kadrolu bu işlerden anlayan elemanı, istihdam edemiyor musunuz? Bunun hesabını kim verecek? Bu bizim ifademiz değil, yorum, iddia değil. Bu yaralı askerlerin söylediği. Elbette birleştirici ve bütünleştirici olmak lazım. Ama yeter artık canımıza tak etti. Hala eğitimli birliklerimiz yok. Siz hala bunların finansmanını kesmiyorsunuz. 8 polisi şehit edenlere hangi cezayı vereceksiniz? Biz idam cezasını herkes için gelsin demiyoruz ki. Bizzat eylemi yapan, kurşunu sıkan, bizzat bombanın pimini çekenlere gelsin istiyoruz, başkası için istemiyoruz."

KA,HT(EK/AAA) - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Onbaşıya Eskişehir'de Son Veda - Son Dakika

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement