Şehit Pilot Yüzbaşı Özerli, İzmir'de Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Pilot Yüzbaşı Özerli, İzmir'de Gözyaşlarıyla Uğurlandı

İSTANBUL Çekmeköy'de, askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerden Kara Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli'nin (33) cenazesi, İzmir'in Bergama ilçesinde düzenlenen törenin ardından, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

12.02.2019 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL Çekmeköy'de, askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerden Kara Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli'nin (33) cenazesi, İzmir'in Bergama ilçesinde düzenlenen törenin ardından, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze töreninde  Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli'nin (32), dönem arkadaşı olan kardeşi Yüzbaşı Piyade Yüzbaşı Murat Özerli ise metanetini korumaya çalıştı.

Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli'nin hava yoluyla Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na, ardından kara yoluyla İzmir'in Bergama ilçesine getirildi. Şehit Kara Pilot Ümit Özerli için Bergama Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kurşunlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Sağanaktan dolayı meydandan cami avlusuna alınan törende eşi Büşra Özerli, Jandarma Komutanlığı'ndan emekli astsubay baba Nurettin Özerli, anne Ayşe Özerli, şehit pilot gibi yüzbaşı rütbesinde olan kardeşi Murat Özerli, taziyeleri kabul etti.

Acılı aileyi binlerce vatandaşın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, AK Parti ve CHP milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda askeri yetkili, kamu görevlisi ile siyasiler de yalnız bırakmadı.

'OĞLUM BERGAMA'NIN SON ŞEHİDİ OLSUN'

Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Ümit Ömerli'nin Türk bayrağına sarılı tabutun başından bir olsun ayrılmayan anne Ayşe Özerli ve eşi Büşra Özerli, üzerine kapanıp gözyaşı döktü. Anne Ayşe Özerli bu sırada, "Oğlum Bergama'nın son şehidi olsun. Bir daha kimsenin canı yanmasın bizim canımız yandı" dedi.

Tabut başında tören kıtasının yanı sıra şehit pilotun meslektaşları da saygı nöbeti tuttu. İkindi vakti kılınan cenaze namazından sonra şehit pilotun tabutunu silah arkadaşları omuzlarına aldı. Namaz sırasında da anne Ayşe Özerli ile eş Büşra Özerli, en ön safta durdu. Tabutun taşınması sırasında Şehit Ümit Özerli'nin annesi Ayşe Özerli, yine yanından ayrılmadı, tabutun altına girip en önde iki eliyle şehit oğlunu silah arkadaşlarıyla birlikte taşıdı. "Oğlumu ben taşıyacağım. Oğlum sen beni taşıyacaktın, ben seni taşıyorum" diyen annenin acısı törene katılan asker ve vatandaşları da gözyaşını boğdu. Acılı anne Ayşe Özerli ile eşi Büşra Özerli, şehit Ümit Özerli'nin top arabasına konulan tabutunun yanından da ayrılmadı. İki acılı kadın top arabasındaki tabutun hemen yanında yürüdü. Ellerini üzerinden ayırmadı.

HAYALLERİ İÇİN PİLOT OLMUŞ

Cenaze töreninde Piyade Yüzbaşı Murat Özerli ise metanetini korumaya çalıştı. Şehit Ümit Özerli'nin tabutunun başında gururla duran kardeş Murat Özerli ile şehit ağabeyinin dönem arkadaşı olarak Kara Harp Okulu'nu bitirdikleri öğrenildi. İkisi de piyade sınıfında olan kardeşlerden birçok başarı belgesi ve nişanı bulunan Ümit Özerli'nin çocukluk hayalini gerçekleştirmek için 8 yıl önce pilotluk eğitimi aldıktan sonra kara pilot sınıfına geçtiği ifade edildi. Şehit Pilot Ümit Özerli'nin cenazesi, daha sonra Bergama Şehitliği'nde toprağa verildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Pilot Yüzbaşı Özerli, İzmir'de Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika

  • Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı: Çin'e yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır
    13:03 Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı: Çin'e yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in süper büyüklükteki pazarının muazzam potansiyelini açığa çıkarmaya devam edecek olmasından dolayı Çin'e yatırım yapmanın geleceğe yatırım yapmak anlamına geldiğini kaydetti. Zhao, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çin'in birçok ülke için önemli bir yatırım kaynağı ve en önemli yatırım destinasyonlarından biri olduğunu belirtti. Ayrıca, tüm ülkeleri Çin'in kalkınma sürecinden yararlanmaya ve işbirliği içinde dünya modernleşmesini gerçekleştirmeye davet etti.

  • Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti
    13:02 Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti

    Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'u ziyaret etti. Babacan, partisinin il başkanı ve partililer tarafından karşılandı. Kent merkezini gezen Babacan, vatandaşları selamladı ve partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi. Konuşmasında, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını 2 yıl önce açıkladıklarını ve belediyecilikle ilgili etik kurallar bildirgesi yayınladıklarını belirtti. Babacan, partisinin belediye başkan adaylarını tanıtarak seçim çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Adıyaman'da İşçi Merdivenlerden Yuvarlandı, Yaralandı
    13:02 Adıyaman'da İşçi Merdivenlerden Yuvarlandı, Yaralandı

    Adıyaman'ın Karapınar Mahallesi Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikada çalışan A.T., merdivenlerde dengesini kaybederek yaralandı. Yaralı işçi, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış
    13:01 Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış

    Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü hava raporuna göre, Eskişehir geneliyle doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinde yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

  • Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı
    13:01 Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı

    Avcılar'da bir kişinin hayatını kaybettiği gece kulübüne yönelik silahlı saldırı sonrası gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ünün tutuklanmasına karar verildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırıya ilişkin çalışma yürüttü ve kimliği belirlenen 5 şüpheli Esenyurt ve Avcılar'da gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, bir zanlı ise serbest bırakıldı. Saldırı anı ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

  • Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    13:01 Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Bolu'da çeşitli nedenlerle ölen yaban hayvanlarının tahnit işleminden geçirildikten sonra sergilendiği Abant Gölü Milli Parkı'ndaki müzeyi, 10 yılda 5 milyon 760 kişi ziyaret etti. Müzede, ayı, kurt, tilki, karaca, gelincik, atmaca gibi 21 türe ait tahnit edilmiş 33 hayvan sergileniyor. Müze, ziyaretçilere yaban hayvanları hakkında bilgi vererek doğa sevgisi ve hayvan koruma bilincini aşılamayı amaçlıyor.

  • Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi
    13:00 Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi

    Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBIM Büro Amirliği, uyuşturucu madde kullanımının önüne geçme ve farkındalık oluşturma amacıyla 32 anne ve anne adayına eğitim verdi.

  • İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü
    13:00 İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü

    Seferihisar'da CHP'li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin'in düzenlediği ilk seçim mitingi binlerce kişi tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.


Advertisement