Şehit Savcılar Kiraz ve Uzun'un Adı Çankırı Adliyesi'nde Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Şehit Savcılar Kiraz ve Uzun'un Adı Çankırı Adliyesi'nde Yaşayacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Açılıştan detay görüntü Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz'ın konuşması Açılıştan detay Şehit savcılar Kiraz ve Uzun'un adı Çankırı Adliyesi'nde yaşayacak Görevi başında şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile Tunceli'de uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Savcı Murat Uzun adına Çankırı Adliyesi yerleşkesinde etkinlik ve dinlenme bahçesi oluşturuldu Çankırı Adliyesi yerleşkesinde oluşturulan Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Etkinlik Bahçesi ve Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Dinlenme Bahçesi açıldı.

03.06.2016 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Açılıştan detay görüntü

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz'ın konuşması

Açılıştan detay Şehit savcılar Kiraz ve Uzun'un adı Çankırı Adliyesi'nde yaşayacak

Görevi başında şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile Tunceli'de uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Savcı Murat Uzun adına Çankırı Adliyesi yerleşkesinde etkinlik ve dinlenme bahçesi oluşturuldu

Çankırı Adliyesi yerleşkesinde oluşturulan Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Etkinlik Bahçesi ve Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Dinlenme Bahçesi açıldı.

Programa katılan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, açılışta yaptığı konuşmada, son kararnameyle 5 yıllık Çankırı görevinin sona erdiğini hatırlatarak resmi olarak bu programın son konuşması olabileceğini söyledi. Çankırılıları çok sevdiğini kaydeden Özcan,"İnşallah İstanbul'da mesleki hayatıma devam edeceğim" dedi.

Özcan, şöyle konuştu:

"2011 yılı Ramazan ayında Çankırı'ya gelmiştim. 7 Haziran Salı günü bir sıkıntı olmazsa Çankırı ilinden ayrılacağım. Bu mesai ortamında belki de bilmeyerek ya da bilerek gönlünü kırdığım bazı arkadaşlar olabilir. Onlardan haklarını helal etmelerini diliyorum. Benim hakkım varsa tüm Çankırılılara helal olsun. İstanbul'da ikamet edeceğim. Hep Çankırı gönlümde olacak. Benim ilk valiliğim Çankırı idi ve 81 eylemli vali içinde en uzun süre ilinde kalan vali bendim. Benim için bu şerefti. O şerefle buradan ayrılıyorum."

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ise çok anlamlı bir hizmetin ortaya konduğunu ifade etti. Şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını belirten Dinç, "Sayın Başsavcımız bizleri çok anlamlı ve çok kalıcı bir hizmetle buluşturdun. Şehitlerimiz için yapılan işlerin hiçbiri zor değildir. Şehitlerimizin ismini küçük mütevazi bir çalışmayla burada yaşatıyor olmak bizim için gurur verici bir durum." dedi.

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını da eleştiren Dinç, "İnsanların iç organlarını parçalayarak öldürüp hemen yanı başındaki fırınlarda yakarak eşi görülmemiş bir soykırım yapan Almanların aldığı bu karar bizim için yok hükmündedir" diye konuştu.

Başsavcı Doğan Kaya ise projeyi çok önemsediğini söyleyerek, katkı sağlayanlara teşekkür etti. Burada iki adli yargı şehidinin isminin yaşatılacağını kaydeden Kaya, adalet sağlayıcıları hakim ve savcıların burada hem zaman geçirip hem de bu topraklar için hayatını seve seve veren şehitleri anımsayacağını kaydetti.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz da sözün bittiği yerde olduklarını belirterek, "Elhamdülillah çok şükür eğer söz konusu vatansa, söz konusu bu milletin birlik ve beraberliği ise gerisi teferruattır. Bir Murat gider, bir Mehmet Selim gider Elhamdülillah binlerce Muratlar Mehmet Selimler geliyor arkalarından. Bu organizasyonu yaptığınız için Sayın Başsavcım sizlere ve size destek olanlara teşekkür ederiz." dedi

Türk milletinin çok asil bir millet olduğunu vurgulayan Kiraz, "Şu anda fiziken yanımızda değiller ama iliklerimizdeler. Ayetin mealine uygun olarak yaşıyorlar. Şu anda Türkiye'nin her yerindeler. Bu milletin bu aziz vatan için binlerce şehidi vardır. Biz, şehit ailesi olarak üzüntülerimizi değil, onurumuzu paylaşıyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından iki bahçenin yapılmasına katkı sağlayanlara ve şehitlerin babası Hakkı Kiraz ve Hamit Uzun'a plaket takdim edildi.

Kurdelenin kesilmesinin ardından şehit savcıların adına oluşturulan hobi ve dinlenme bahçesi gezildi.

Şehit Savcılar Kiraz ve Uzun\'un Adı Çankırı Adliyesi\'nde Yaşayacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Savcılar Kiraz ve Uzun'un Adı Çankırı Adliyesi'nde Yaşayacak - Son Dakika


Advertisement