Şehit Uzman Çavuş Karabulut'un Cenazesi Memleketi Konya'ya Getirildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Uzman Çavuş Karabulut'un Cenazesi Memleketi Konya'ya Getirildi

Şehit Uzman Çavuş Karabulut\'un Cenazesi Memleketi Konya\'ya Getirildi

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde süren operasyonlar sırasında dün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 2 askerden Piyade Uzman Çavuş 27 yaşındaki Coşkun Karabulut'un cenazesi, askeri uçakla Konya'ya getirildi.

22.02.2016 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde süren operasyonlar sırasında dün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 2 askerden Piyade Uzman Çavuş 27 yaşındaki Coşkun Karabulut'un cenazesi, askeri uçakla Konya'ya getirildi. Şehit Karabulut'un cenazesi, buradan da helikopterle Akşehir İlçesi'ne götürüldü. Şehit Karabulut'un cenazesi yarın toprağa verilecek.

Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'ndan göreli 3 yıllık Uzman Çavuş Çoşkun Karabulut, geçici görevle gittiği Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde dün şehit düştü. Şehit Karabulut'un cenazesi bugün askeri uçakla, ailesiyle ve yakınlarıyla birlikte Konya'ya getirildi. Şehit Karabulut'un cenazesi Konya Havalimanı'nda Konya Valisi Muammer Erol,

3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar, Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, protokol üyeleri ve askeri yetkililer karşıladı.

Askeri uçaktan ilk önce yakınları inip, kendileri için hazırlanan askeri helikoptere götürüldü. Yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Yürümekte güçlük çeken bir yakını ise tekerlekli sandalyeyle helikoptere götürüldü.

Ardından şehit Karabulut'un cenazesi silah arkadaşlarının omuzunda uçaktan alınıp, başka bir helikoptere konuldu. Daha sonra her iki helikopterde Akşehir'e hareket etti.

Bugün toprağa verilmesi planlanan şehit Karabulut'un cenazesinin Fransa'da bulunan ablasının da törene katılması için yarın öğle namazına ertelendiği bildirildi. Şehit Karabulut'un cenazesi yarın Nasreddin Hoca Meydanı'nda düzenlenecek törenin ardından Akşehir Garnizon Şehitliği'nde toprağa verilecek. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Uzman Çavuş Karabulut'un Cenazesi Memleketi Konya'ya Getirildi - Son Dakika


Advertisement